TV 2 tar grep etter Premier League-utsettelsen

Koronaviruset har satt en midlertidig stopper for Premier League. Nå gjør TV 2 store prisendringer for å kompensere forbrukerne.

Brede Hangeland og Ingrid Halstensen er ofte å se på TV 2s Premier League-sendinger.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Den opprinnelige prisen på 449 kroner for å se Premier League-pakken til TV 2 Sumo, er nå redusert til 179 kroner i måneden. Det er en prisnedgang på 60 prosent.

– Det er noe vi har vurdert løpende. I påvente av en endelig beslutning om hva som skjer videre, velger vi nå å gjøre dette, sier pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl.

Kanalen opplyser om at prisen vil øke igjen til opprinnelig pris når Premier League starter igjen etter pausen. TV 2 forteller at de har opplevd frafall av abonnenter som følge av koronakrisen.

– Ja, noe frafall må man alltid regne med i en sånn pause. Hovedfokuset vårt har fra starten vært å få et godt produkt i denne utvidede pausen, sier Dahl.

Premier League er i utgangspunktet utsatt til 4. april.

Jan-Petter Dahl er pressesjef i TV 2.

Tilbyr fortsatt studiosendinger

Selv om fotballen fra Englands øverste nivå tar en pause, gjør ikke TV 2s eksperter det. Kanalen ønsker å tilby forbrukerne eksklusivt innhold selv i den krevende situasjonen.

– Vi fikk blant annet åpnet skattkisten til Premier League-arkivet, der vi har sendt unikt innhold de siste dagene, sier Dahl.

– Det har vært god respons på sendingene våre. Det vil fortsette hver dag fremover. Vi viser klassiske Premier League-kamper, og de aller fleste dagene vil vi ha studio, legger han til.

Alle kundene skal ha blitt varslet på e-post om prisendringene.

Eliteserien har i utgangspunktet pause til første helgen i mai.

TV-kanalene tar grep

I tillegg til TV 2 Sumo har Dplay og Viaplay, som det tidligere er blitt skrevet om, gjøre prisendringer.

Dplay har halvert prisen på sin sportspakke fra 159 kroner i måneden til 79,95 kroner i måneden. Tjenesten har kanaler som TVNorge, Max og Eurosport, og viser til vanlig Eliteserien i fotball.

Opprinnelig skulle første serierunde vært spilt i starten av april, men nå er den i utgangspunktet flyttet til første helgen i mai.

Viaplay har også valgt å endre på prisene på grunn av koronautsettelsene. Streamingtjenesten tilbyr TV 3 og Viasat-kanalene, og er til vanlig stedet for store sportsbegivenheter som Champions League, tysk fotball med Erling Braut Haaland og Formel 1.

Prisen på Viaplay Sport & Total, pakken som inneholder sportssendinger, er redusert fra 329 kroner i måneden til 119 kroner i måneden.

– Vi er stadig i kontakt med arrangørene for å diskutere hvordan ting blir håndtert fremover, sier Tobias Gyhlénius, kommunikasjonssjef i Nent-gruppen, som eier TV 3 og Viasat.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk