Norsk fjerdeplass i stafettdebuten i triatlon-VM

Gustav Iden avsluttet stafetten sterkt for Norge, men var aldri i nærheten av å true medaljene i miksstafetten i triatlon-VM i Hamburg. Norge ble nummer 4.

Stine Dale (t.v.), Lotte Miller, Gustav Iden (nummer to t.h.) og Kristian Blummenfelt (t.h.). I midten Casper Stornes, som trolig ønsker å kjempe med Iden og Blummenfelt om stafettplass i OL.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Til tross for at medaljene røk, må prestasjonen sees på som sterk i det som var Norges første deltakelse på distansen.

Etter en sterk åpningsetappe av Lotte Miller kunne Kristian Blummenfelt gi debutant Stine Dale en luke før tredjeetappen. Hun startet svømmedelen 13 sekunder før resten av feltet. Den avstanden ble fort hentet inn, men sterk sykling sikret at Gustav Iden startet den avsluttende etappen som nummer 6.

Les også

Damianos (57) er sprekere enn da han var 20 år. Men har alderen din noe å si for hvordan du bør trene?

Les også

Norsk nedtur i triatlon-VM – får ny mulighet allerede søndag

Dessverre for Norge var avstanden opp til ledertrioen for stor. Etter å ha tapt en plass på svømmingen, leverte han sterkt på sykkel og løp og sikret fjerdeplassen.

Frankrike, USA og Storbritannia kom sammen inn til siste etappe. På den siste etappen var franskmannen raskest og vant foran USA og Storbritannia.

Hver av deltakerne svømte 300 meter, syklet 6,5 kilometer og løp 1,7 kilometer.

Miksstafett i VM er blitt arrangert årlig siden 2009. Øvelsen er for første gang en del av OL-programmet i Tokyo neste år.

Publisert: