Nyforelsket NRK-profil stråler før VM-finalen – fant lykken med fotballspiller

Carina Olset (36) sprudler under fotball-VM. Full Tinder-klaff med tidligere eliteseriespiller har sørget for tidenes sommer for NRK-profilen.

NRKs VM-programleder Carina Olset er blitt kjæreste med fotballspilleren Tor Øyvind Hovda.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Søndag leder Olset finalesendingen på Kontraskjæret (Frankrike – Kroatia). Sammen med Hønefoss-kaptein Tor Øyvind Hovda (28) så hun denne uken semifinalen mellom Frankrike og Belgia på plass i Russland.

– Vi møttes på Tinder i vår. Det satt like bra som scoringen til Pavard i åttedelsfinalen mot Argentina, det, smiler den folkekjære programlederen.

Les også

Dette er TV-profilenes favorittlag i VM

NRK-stjernen har sett en rekke Hønefoss-kamper denne sesongen. Hun følger spent med på tribunen når Hovda er i aksjon i 2. divisjon. Det forelskede paret koste seg denne uken i St. Petersburg.

– Siden TV 2 hadde semifinalesendingene, sjekket jeg mulighetene for å reise til Russland i starten av mesterskapet. Tirsdagens kamp var perfekt, siden den var lett tilgjengelig i St. Petersburg og Tor Øyvind kunne ta fri etter mandagskampen mot Stabæks 2.-lag (3-3). En veldig fin fotballopplevelse for oss, selv om vi på forhånd hadde håpet på Brasil–Argentina, sier Olset.

Carina Olset er en av NRKs mest profilerte programledere. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Livets beste sommer

Hun har i årevis ledet fotballsendingene på NRK. Olset ble raskt en yndling blant seerne med sin kvikke replikk, sitt sterke fotballengasjement og velkjente smil. I sommer har det gått slag i slag for den engasjerte programlederen.

– Fotball-VM er alltid gøy, og noe jeg har sett fram til helt siden finalesendingen i forrige mesterskap. Det har vært usedvanlig underholdende, fotballen har engasjert publikum, sendingene våre har fått gode tilbakemeldinger og de store skandalene man fryktet i Russland har uteblitt, sier Olset.

– Og så blir absolutt alt bedre når man er forelsket, så for meg har sommeren 2018 vært livets aller, aller beste, smårødmer Olset overfor NTB.

Tabubelagt sykdom

NRK-profilen har også blitt et forbilde for folk som sliter med fordøyelsessykdommer.

I 2015 fortalte hun modig om hvordan livet som omreisende TV-reporter er med den ofte tabubelagte sykdommen ulcerøs kolitt.

Nå kan Olset fortelle at helsa endelig spiller på lag etter mange tunge år.

– Helsa spiller på lag, verdiene er fremdeles lave og sykdommen holdes i sjakk med medisiner, sier en lettet Olset.

Hovda var med da Hønefoss tok steget opp i eliteserien. Senere har han spilt i svenske Kalmar. Nå er 28-åringen tilbake på den sentrale midtbanen hos Hønefoss, som kjemper en hard kamp for å overleve på nivå tre i norsk fotball.

(©NTB)

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Fotball-VM

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21135344192544
2Molde21125451262541
3Kristiansund2112272925438
4Rosenborg21114643271637
5Viking2110564140135
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Dette er ofrene etter angrepene på Kongsberg

 2. Viking slo Bryne i dramatisk skjebnekamp

 3. Tenåring uten førerkort krasjet i busskur

 4. – Vi kan ikke kjøpe oss mening med livet

 5. Disse ble drept på Kongsberg

 6. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»