La ut Twitter-melding i kampens hete. Nå klages eliteserieklubben inn til NFF.

– Absolutt grenseoverskridende, sier Kai Erik Steen, leder for Toppdommerforeningen.

Mjøndalens offisielle Twitter-konto la ut denne meldingen etter 0–1-tapet mot Vålerenga søndag kveld.
 • Håkon Østmoe Brandsnes
  Aftenposten
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Det var i kjølvannet av 0–1-tapet mot Vålerenga at Mjøndalen la ut følgende melding på det sosiale nettsamfunnet Twitter søndag kveld:

«Det går rykter om tre bonuspoeng til dommer Marius Grøtta etter dagens match», skrev klubben, med en henvisning til Fantasy Eliteserien.

Det får Kai Erik Steen, leder for Toppdommerforeningen, til å reagere:

– Vi tar dette videre! Absolutt grenseoverskridende å legge ut en slik melding fra klubbens offisielle profil, skriver Steen i en tekstmelding til Aftenposten.

Slettet meldingen og beklaget

Mjøndalen slettet etter hvert meldingen og la ut en beklagelse.

«Det gikk dessverre en kule varmt etter kamp og vi har slettet et par meldinger. Dette fordi det ikke representerer klubbens holdninger. Vi beklager.»

Også Mjøndalen-trener Vegard Hansen tok til Twitter for å få ut frustrasjonen.

«Tre feil annullerte mål. Ekstrem drøying av tid, som dommeren tillot. Diverse skuespill, som dommeren gikk på. Frispark på «alt» i deres boks. Kun fem minutter tillagt tid. Dette er vanskelig å akseptere.»

Les også

Annullerte mål og rødt kort da Vålerenga sto imot Mjøndalen

– En overtredelse

André Nevstad, daglig leder og sportssjef i Mjøndalen Fotball, sier at han ble gjort kjent med Twitter-meldingen mandag formiddag. Den skal ha ligget ute i cirka fem minutter.

– Det var en kamp med en del avgjørende situasjoner som vi følte var feil. Det var tydelig at trenerne og spillerne ikke var enige. Jeg synes de fremsto på en bra måte etterpå, men det som skjedde på Twitter var en overtredelse. Den har vi slettet og beklaget, sier Nevstad.

Sportssjefen sier at klubben ikke har vært i kontakt med Norges Fotballforbund eller Toppdommerforeningen om klagen.

– Vi ønsker å komme oss videre. Søndag følte vi at ting gikk litt ekstra imot, men nå må vi bare fokusere på neste kamp om to dager. Vi får ikke gjort så mye med gårsdagen, men vi skal fremstå på en skikkelig måte uansett om vi vinner eller taper kamper, sier Nevstad.

– Det mener jeg spillerne og trenerne gjorde på en behersket måte til tross for følelsene som var i sving. Det som skjedde på Twitter representerer ikke oss som klubb, avslutter han.

Les også

Eliteseriedommerne mener de beskyttes for lite: – Bekymringsfullt

Kontroversielle avgjørelser

Det ble en dramatisk affære da Mjøndalen tok imot Vålerenga i Eliteserien søndag kveld.

Oslo-klubben tok ledelsen etter en scoring av Fredrik Oldrup Jensen. Ti minutter før pause ble VIF-keeper Kristoffer Klaesson utvist etter en hands utenfor sekstenmeteren

Resten av kampen var det tilnærmet enveiskjøring mot Vålerenga-målet, og hele tre ganger var ballen innom nettmaskene uten at det ble mål.

Først ble Fredrik Brustad avvinket for armbruk etter en heading. Deretter spaserte Tonny Brochmann ballen inn i mål, men også denne gangen hadde Brustad blitt avblåst for en dytt. Ti minutter etter lå ballen i mål igjen, men heller ikke denne gangen ble scoringen stående.

Da ble reservekeeper Kjetil Haug og Herolind Shala liggende i boksen etter å ha kollidert i feltet. Først fikk Mjøndalen avsluttet, men den ble blokkert. Da hjemmelaget skulle gjøre det igjen i åpent mål, ble det blåst av for skadene på Vålerenga-spillerne.

Vålerenga holdt unna og vant til slutt 1–0.

Hverken Espen Auberg, leder for juridisk seksjon i NFF, eller toppdommer Marius Grøtta Hansen, har besvart våre henvendelser mandag ettermiddag.

Les også

 1. Fotografens bilde vekker oppsikt. Slik forklarer han det.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball
 3. Mjøndalen IF

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt21135344192544
2Molde21125451262541
3Kristiansund2112272925438
4Rosenborg21114643271637
5Viking2110564140135
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 2. Deilig varme og dyre syklister

 3. Hvem er den mystiske Jan, og hva dukker opp på Kvitsøy nå?

 4. Savnet mann er funnet i god behold

 5. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

 6. Innenfor denne knuste døren ble et eldre par angrepet. Dette var gjerningsmannens sannsynlige rute.