La ut Twitter-melding i kampens hete. Nå klages eliteserieklubben inn til NFF.

– Absolutt grenseoverskridende, sier Kai Erik Steen, leder for Toppdommerforeningen.

Mjøndalens offisielle Twitter-konto la ut denne meldingen etter 0–1-tapet mot Vålerenga søndag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det var i kjølvannet av 0–1-tapet mot Vålerenga at Mjøndalen la ut følgende melding på det sosiale nettsamfunnet Twitter søndag kveld:

«Det går rykter om tre bonuspoeng til dommer Marius Grøtta etter dagens match», skrev klubben, med en henvisning til Fantasy Eliteserien.

Det får Kai Erik Steen, leder for Toppdommerforeningen, til å reagere:

– Vi tar dette videre! Absolutt grenseoverskridende å legge ut en slik melding fra klubbens offisielle profil, skriver Steen i en tekstmelding til Aftenposten.

Slettet meldingen og beklaget

Mjøndalen slettet etter hvert meldingen og la ut en beklagelse.

«Det gikk dessverre en kule varmt etter kamp og vi har slettet et par meldinger. Dette fordi det ikke representerer klubbens holdninger. Vi beklager.»

Også Mjøndalen-trener Vegard Hansen tok til Twitter for å få ut frustrasjonen.

«Tre feil annullerte mål. Ekstrem drøying av tid, som dommeren tillot. Diverse skuespill, som dommeren gikk på. Frispark på «alt» i deres boks. Kun fem minutter tillagt tid. Dette er vanskelig å akseptere.»

Les også

Annullerte mål og rødt kort da Vålerenga sto imot Mjøndalen

– En overtredelse

André Nevstad, daglig leder og sportssjef i Mjøndalen Fotball, sier at han ble gjort kjent med Twitter-meldingen mandag formiddag. Den skal ha ligget ute i cirka fem minutter.

– Det var en kamp med en del avgjørende situasjoner som vi følte var feil. Det var tydelig at trenerne og spillerne ikke var enige. Jeg synes de fremsto på en bra måte etterpå, men det som skjedde på Twitter var en overtredelse. Den har vi slettet og beklaget, sier Nevstad.

Sportssjefen sier at klubben ikke har vært i kontakt med Norges Fotballforbund eller Toppdommerforeningen om klagen.

– Vi ønsker å komme oss videre. Søndag følte vi at ting gikk litt ekstra imot, men nå må vi bare fokusere på neste kamp om to dager. Vi får ikke gjort så mye med gårsdagen, men vi skal fremstå på en skikkelig måte uansett om vi vinner eller taper kamper, sier Nevstad.

– Det mener jeg spillerne og trenerne gjorde på en behersket måte til tross for følelsene som var i sving. Det som skjedde på Twitter representerer ikke oss som klubb, avslutter han.

Les også

Eliteseriedommerne mener de beskyttes for lite: – Bekymringsfullt

Kontroversielle avgjørelser

Det ble en dramatisk affære da Mjøndalen tok imot Vålerenga i Eliteserien søndag kveld.

Oslo-klubben tok ledelsen etter en scoring av Fredrik Oldrup Jensen. Ti minutter før pause ble VIF-keeper Kristoffer Klaesson utvist etter en hands utenfor sekstenmeteren

Resten av kampen var det tilnærmet enveiskjøring mot Vålerenga-målet, og hele tre ganger var ballen innom nettmaskene uten at det ble mål.

Først ble Fredrik Brustad avvinket for armbruk etter en heading. Deretter spaserte Tonny Brochmann ballen inn i mål, men også denne gangen hadde Brustad blitt avblåst for en dytt. Ti minutter etter lå ballen i mål igjen, men heller ikke denne gangen ble scoringen stående.

Da ble reservekeeper Kjetil Haug og Herolind Shala liggende i boksen etter å ha kollidert i feltet. Først fikk Mjøndalen avsluttet, men den ble blokkert. Da hjemmelaget skulle gjøre det igjen i åpent mål, ble det blåst av for skadene på Vålerenga-spillerne.

Vålerenga holdt unna og vant til slutt 1–0.

Hverken Espen Auberg, leder for juridisk seksjon i NFF, eller toppdommer Marius Grøtta Hansen, har besvart våre henvendelser mandag ettermiddag.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk