Slik kan NHL-sesongen bli fullført

Mats Zuccarello kan være tilbake i kamp 1. august. Det siste hinderet er at ligaledelsen og spillerforeningen i NHL godkjenner en ny tariffavtale.

Mats Zuccarello kan snart være tilbake på isen igjen. NHL jobber mot et forslag der kamper kan starte 1. august.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Partene skal mandag ha blitt enige om en smittevernprotokoll som blant annet innebærer massiv testing av klubbenes spillere og støtteapparat, og de er også i ferd med å bli enige om ny tariffavtale, ifølge canadiske TSN.

Planene for en gjenoppstart av sesongen innebærer sesongoppkjøring fra 13. juli, før lagene ankommer storbyene Toronto og Edmonton innen 26. juli. Der skal det som blir et utvidet NHL-sluttspill gjennomføres, trolig fra og med 1. august.

Hvis alt går etter planen vil vinneren av Stanley Cup-trofeet kåres den første uken i oktober. Det vil i så fall bety at neste sesong kan starte enten i desember eller januar.

Les også

Trump vil ha sporten tilbake: Her er status for USAs mest populære idretter

Les også

VM-gruppene i ishockey klare: Norge mot Canada og USA

Vanligvis varer NHL-sesongen fra starten av oktober til starten av juni, men i likhet med det meste av sport verden over ble sesongen utsatt i midten av mars som følge av koronaviruset.

For at alt skal gå som planlagt i restarten, vil NHL teste spillerne ofte. Spillerne skal testes 48 timer før de starter opp med treningsleir med sine respektive lag, før de så testes annenhver dag etter det.

Det vil også bli foretatt sjekk av spillernes kroppstemperatur og mulige symptomer minst to timer før spillerne ankommer ishallen der lagene skal spille.

De sju dårligste lagene i NHL er ikke med til sluttspillet i Toronto og Edmonton, men de øvrige 24 lagene, inkludert Mats Zuccarellos arbeidsgiver Minnesota Wild, er kvalifisert.

Publisert:
  1. NHL
  2. Mats Zuccarello

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi gir deg 100 000 kroner hvis du tar en master

  2. Eldre kvinne kjørte gjennom gangsti på Stokka

  3. – Akkurat nå ligger strøm­prisen i Sverige og Danmark på 15 øre. Hvordan forklarer dere det? Vi betaler 82 øre

  4. Navnet på omkommet MC-fører i Sandnes frigitt

  5. Mindre steinras på Hunnedalsvegen

  6. – Dette historieløst, helt lavmål og forferdelig dumt