Nå er Børven toppscorer i Eliteserien

Torgeir Børven synes å være ustoppelig om dagen. Spissen scoret sitt fjerde for sesongen da Odd slo Kristiansund 2–0 søndag.

Publisert: Publisert:
 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Odd – Kristiansund 2–0

Det gjorde 27-åringen idet han doblet Odd-ledelsen etter en snau time. Han er med det toppscorer i Eliteserien. Søndagens mål kom etter et nydelig Odd-angrep.

– En fantastisk kontring. Det er gøy at vi har den dimensjonen i spillet vårt nå, sa en fornøyd Dag-Eilev Fagermo til Eurosport etter kampen.

Tidligere i kampen hadde Elbasan Rashani sendt vertene i føringen. Det endte med tre nye poeng for Skien-laget, som står med syv poeng på tre kamper. Tidligere har de slått Brann hjemme og spilt uavgjort mot Rosenborg på Lerkendal.

Dermed har Fagermo og hans menn fått en glimrende start på sesongen.

Odd-spillerne jubler for Torgeir Børvens (i midten) 2-0-scoring. Til høyre er kampens første målscorer Rashani. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Les også

RBK-krisen fortsatte i Bærum: Ingen arbeidsro for Horneland etter flaut RBK-tap mot Stabæk

Strålende åpning

Odd åpnet forrykende på eget gress. De skapte flere gode muligheter i åpningsminuttene. Etter 20 minutter fikk de også uttelling. Rashani ble spilt igjennom og løftet ballen over Kristiansund-keeper Sean McDermott.

Etter åpningsmålet roet det seg i Telemark. Først på overtid av den første omgangen kom det en ny sjanse. Og den var gigantisk. Dan Peter Ulvestad avsluttet for Kristiansund, og ballen ble rullende på streken før hjemmelaget fikk klarert.

Også i andre omgang var det hjemmelaget som åpnet friskest. 11 minutter inn i omgangen økte Odd ledelsen. Et innlegg fra Sander Svendsen fant Børven, som løftet ballen i mål over McDermott.

Elbasan Rashani scoret kampens første mål. Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

God Rashani

Gjestene var farlig frempå før pause, men i de siste 45 minuttene slet de med å komme med et godt svar på Odds scoring.

Kristiansund forsøkte igjen og igjen, men greide ikke å komme seg til de helt store sjansene. I tillegg var hjemmelaget farlig på kontringer. Rashani var proppfull av selvtillit og kunne fort ha scoret sitt andre for dagen, men hverken Odd-spilleren eller gjestene klarte å sette inn kampens tredje mål.

Dermed endte det med Odds andre hjemmeseier og Kristiansunds andre strake bortetap. I midtuken ble det 1-2-smell for KBK borte mot Brann i Bergen.

– Vi skaper noen fantastiske muligheter underveis. Vi må jobbe marginene på vår side nå. Inne i boksene er vi ikke gode nok akkurat for øyeblikket, men vi vet at vi har kvalitetene i gruppa. Vi skal være litt bevisst på dette fremover, så skal vi slutte med de hederlige kampene og vippe det i vår favør istedenfor, sa Kristiansund-trener Christian Michelsen.

(©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt13112045172835
2Molde14101340152531
3Odd138142114725
4Vålerenga136521817123
5Rosenborg1363422111121
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Smitteutbruddet i Haugesund: - Involverer flere hundre mennesker

 2. Ektemannen Artur leter på 11. dagen etter sin kone, Elizbieta

 3. Seilbåt kan bli solgt som hittegods

 4. Tre nye smittetilfeller i Sandnes siste døgn - knyttet til Polen og Hurtigruten

 5. Gjedebo-millioner til Innovation Dock - starter opp i Sandnes

 6. Fritidsbåt totalskadet i brann

 1. Odd
 2. Eliteserien
 3. Fotball
 4. Kristiansund BK