Endelig er Furdal på gang: – Må være ærlig og si at jeg ikke har vært i nærheten

Han ble skadet i oppkjøringen til sin første sesong i Eliteserien, og innrømmer at veien tilbake har vært tung. Men nå begynner ting å løsne for Johnny Furdal (33).

Publisert: Publisert:

Johnny Furdal spilte hele kampen mot Odd, da Kristian Thorstvedt og Samúel Fridjónsson var ute med karantene. Foto: Pål Christensen

  • Fredrik Fornes

VIKING – ODD 2–0:

Etter å ha herjet i 1. divisjon i Vikings opprykkssesong, var det svært mange som gledet seg til å se Johnny Furdal i Eliteserien i 2019.

Endelig, godt oppi 30-årene, skulle kulthelten får sjansen på øverste nivå. Men så kom en skade i oppkjøringen som satte ham ut i flere måneder.

Og da han endelig ble kvitt smertene i foten, merket han at han lå langt bak alle andre.

Les også

Lille Isak hjalp Johnny Furdal gjennom den tunge perioden

– Det har vært tøft. Hadde en vært 17–18 år hadde det ikke vært så galt, men i min alder så setter det sine spor, dessverre, sier en smilende Furdal til Aftenbladet.

– Har ikke vært i nærheten

Han så det allerede på første trening tilbake fra skade: Her måtte han jobbe knallhardt dersom han skulle klare å bidra på dette nivået.

Johnny Furdal, Runar Hove, Fredrik Torsteinbø og Kristoffer Løkberg forsøker å stoppe et Odd-frispark. Foto: Pål Christensen

Sånn sett var han forberedt på at det ville ta tid. Men han legger ikke skjul på at de første ukene tilbake i trening var fryktelig tunge. Da debuten i Eliteserien endelig kom, ble det ikke som han hadde drømt om.

– Det har vært veldig opp og ned fra meg. Jeg har ikke vært i nærheten, for å være helt ærlig. Men sakte, men sikkert har jeg kommet meg. Jeg har fått spille reservelagskamper og fått en del tillit ellers – mer enn jeg hadde trodd. Derfor var det forferdelig deilig å bidra til seieren i dag, sier Furdal.

For mot Odd leverte han sin beste prestasjon hittil i år. I løpet av de tyve første minuttene skapte han to muligheter etter gjenvinninger på midten.

Den ene av dem endte med 1–0-scoringen til Zlatko Tripic.

Får skryt av Berntsen

– Det var veldig gøy å se Johnny i dag. Han var ute lenge med skaden, og i Eliteserien går det fortere enn han er vant med, men det har vært positive tendenser i det siste. Det virker som om han er i ferd med å ta nivået, sier Berntsen.

Furdal i aksjon mot Haugesund tidligere i sommer. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Furdal sier at han kjenner at både steget og pasningene sitter bedre og bedre, og at han føler han biter godt fra seg på trening om dagen. Men den beskjedne karen fra Husnes vet at en strålende høstsesong ikke vil komme av seg selv.

– Jeg er blitt enda et år eldre, og det er vel i disse årene du begynner å dale. Jeg får bare jobbe enda hardere, slik at jeg kan fortsette å bidra litt fremover, sier Furdal med glimt i øyet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

  2. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

  3. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

  4. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

  5. Følg med på nyttår rundt i distriktet på våre webkameraer

  6. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

  1. Viking FK