I dag skriver disse to norsk golfhistorie

For første gang i historien har Norge to menn som skal delta i storturnering.

Kristoffer Ventura og Viktor Hovland (t.h.) deltar begge i PGA-touren.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Torsdag innleder verdens beste golfspillere sesongen i White Sulphur Springs i den amerikanske delstaten West Virginia. I startfeltet er det for første gang i historien to norske spillere.

Viktor Hovland og Kristoffer Ventura sikre seg begge PGA-tourkortet i sommer og kan se fram til å måle krefter med Tiger Woods og resten av verdenseliten i ukene og månedene som kommer.

Hovland har for lengst vist at han holder nivået til stjernene, og foran PGA-touråpningen lanseres han av bookmakerne som spilleren med nest største sjanse for å gå til topps i turneringen i West Virginia.

Kun amerikanske Bryson DeChambeau gir lavere odds ved seier enn den nordmannen.

Les også

Drømmen brast da den norske golfstjernen måtte hasteopereres. Så tok han et valg som forandret livet.

Hovland er blant favorittene.

Fikk råd

Med til historien hører det at langt fra alle de mest meritterte spillerne i golfsirkuset deltar i åpningsturneringen. Tiger Woods er blant dem som ikke blir å se. Han gjennomgikk nylig en kneoperasjon og er ikke ventet tilbake i spill før lenger ut på høsten.

I forkant av turneringen har Hovland fått råd av betydelig mer meritterte Charles Howell III. Den 40 år gamle amerikaneren har lang fartstid på PGA-touren.

– Jeg har spilt noen treningsrunder med Charles, og han har vært fantastisk mot meg. Han har vært med her ute i 20 år nå, og det har vært gøy å være rundt ham, sier Hovland til golfdigest.com.

Om rådene han fikk av den meritterte amerikaneren, sier den unge nordmannen:

– Han ba meg om å være mer egoistisk der ute. Du vil gjerne være en hyggelig fyr og snakke med alle, men tiden er verdifull. Du må senke hodet og gjøre jobben din. Det er i bunn og grunn derfor vi er her.

Les også

Disse gutta stråler i verdenstoppen. Dette er forklaringene på den norske oppturen.

Golfstjernen Charles Howell III kom med råd til Hovland.

Jobber med saken

21-åringen, som på kort tid har blitt yndling i golfsirkuset med sin blide og utadvendte væremåte, er samtidig ikke helt sikker på om han er i stand til å etterleve rådet til Howell.

På spørsmål om hvordan en egoistisk utgave av ham selv vil se ut, svarer han:

– Godt spørsmål. Det jobber jeg fortsatt med.

Når nordmannen så blir utfordret på om han i det hele tatt vet hva det vil si å være egoistisk, trekker han på skuldrene.

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal gripe det an.

Torsdag skal Hovland og PGA-kompis Ventura uansett la golfkøllene stå for snakkingen i Virginia.

Publisert: