Andrine Hegerberg klar for Roma

Andrine Hegerberg forlater franske PSG til fordel for italienske Roma. 26-åringen har signert en toårskontrakt.

Andrine Hegerberg har signert en toårskontrakt med Roma.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det bekrefter den italienske toppklubben på Twitter fredag.

Hegerbergs agent Victor Bernard opplyser overfor TV 2 at 26-åringen har signert en toårskontrakt med klubben, som endte på fjerdeplass i Serie A forrige sesong.

– Endelig kan jeg fortelle at jeg har valgt å spille for Roma. Jeg kan ikke vente på å møte dere alle og komme i gang, sier Hegerberg til klubbens nettsted.

Flere klubber har vært interessert i å sikre seg midtbanespillerens tjenester. Hun har vært ryktet til blant andre AC Milan og Real Sociedad.

Les også

De store fotballnasjonene øker avstanden: – Nå gjelder det for Norge å være med på bølgen

Les også

Hun er utropt til en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer. Alex Morgans viktigste kamp er utenfor fotballbanen.

26-åringen blir dermed Norges nyeste tilskudd i italiensk fotball. Mandag ble Sandviken-kaptein Stine Hovland klar for AC Milan. John Arne Riise spilte for Roma mellom 2008 og 2011.

Hegerberg signerte for PSG i januar 2018, men har hått oppholdet ødelagt av skader. Forrige sesong ble det kun tre ligakamper.

Midtbanespilleren har tidligere spilt i Kolbotn, Stabæk, Turbine Potsdam, Kopparbergs/Göteborg og Birmingham.

Les også

Først holdt den svenske profilen en flammende tale, så satte hun Zlatan på plass

Hun har 25 landskamper for Norge, men har ikke spilt siden EM i 2017. Skader og lite spilletid var ifølge landslagstrener Martin Sjögren årsaken til at hun var uaktuell til Norges VM-tropp i sommer.

Hennes lillesøster Ada Hegerberg spiller for Lyon og er kåret til verdens beste kvinnelige spiller, men ønsker ikke å representere Norge.

Publisert: