Ødegaard & Co herjet med barndomskompisens Kosovo

Bersant Celina (20) varslet på forhånd at han skulle gi Martin Ødegaard (18) en overraskelse. Den overraskelsen kom aldri: Norge vant 5–0.

Birk Risa jubler for sin 3–0-scoring sammen med Martin Ødegaard og Morten Thorsby som sammen sto for forspillet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Norge U21 - Kosovo U21 5–0

Det var en spesiell kamp for Bersant Celina. Norsk-kosovoeren, som har vokst i Drammen, vraket Norge i fjor. I kveld spilte han mot Norge U21 og mange gamle lagkamerater og kompiser.

På forhånd varslet Celina – med glimt i øyet – overfor TV 2 at barndomskompisen Martin Ødegaard «skulle få seg en overraskelse» og at han skulle slå en tunnel på kompisen Iver Fossum.

Men det ble med snakket denne gang for Celina. Norges U21-gutter kjørte over Kosovo U21 og vant til slutt 5–0 foran 2871 tilskuere på Marienlyst i Drammen.

– Martin spilte fantastisk, som jeg forventet. Det gjorde hele det norske laget. Så det var en fortjent seier, sier Celina til VG.

Kampen var Norges første i kvalifiseringen til U21-EM i 2019.

Les også

Her scorer Kristoffer Ajer i U21-debuten

Ødegaard: – Trives i Drammen

– En veldig god start kvalifiseringen. Det er alltid litt usikkert før første kamp når det er så mange nye spillere på laget, men vi tar dette med oss det inn i de neste kampene som sannsynligvis blir tøffere, sier Morten Thorsby, som ble kåret til banens beste, til TV 2.

Martin Ødegaard var også en sterk kandidat da man skulle bestemme banens beste. Han var strålende fornøyd med 5–0-seier.

– Det var deilig. Vi trives godt her i Drammen, og det tror jeg vi viste folk på tribunen. Jeg føler jeg spiller en grei kamp. Vi er stabilt bra som lag, selv om vi i perioder faller litt ned. Alt i alt synes jeg alle er bra i dag, sier Martin Ødegaard til TV 2.

Les også

Martin Ødegaard reagerer på påstander om seg selv: – Overhodet ikke sant

Norsk drømmestart

Lagene hadde ikke engang spilt i fem minutter, da Julian Ryerson slo et perfekt innlegg til Morten Thorsby som kom løpende inn i feltet fra sin kantposisjon. Innlegget var perfekt, det samme var headingen, og dermed sto det 1-0 på måltavlen på Marienlyst.

Bersant Celina forsøkte seg med noe som kunne se ut som både et skudd og innlegg minutter senere, men Norges U21-gutter styrte det meste som foregikk ute på Marienlyst-matta.

Da omgangen var halvspilt, steg 1,96 meter høye Kristoffer Ajer høyest til værs på en corner fra Martin Ødegaard. Kosovos keeper var på bærtur og Ajer kunne enkelt heade inn 2-0-scoringen – i sin første U21-landskamp.

Norge til pause med ledelsen 2-0, uten å ha imponert voldsomt.

Like etter pause fikk Kosovo en kjempesjanse. Bersant Celina fant Florent Hasani inne i boksen med et innlegg. Norges keeper var litt ute av posisjon og Hasani hadde halve målet å sikte på, men avslutningen gikk utrolig nok utenfor.

Kosov var best de første minuttene av andre omgang, men etter ti minutter skjedde det noe som på mange måter ødela all spenning. Besfort Kolgeci felte Martin Samuelsen som bakerste mann og fikk rødt kort av dommeren.

Les også

Vraket Norge i fjor. Nå skal han spille mot Ødegaard & Co i hjembyen.

Besfort Kolgeci ble utvist etter denne taklingen på Martin Samuelsen.

Etter utvisningen løsnet det virkelig for lagets mest profilerte spiller, Martin Ødegaard. 18-åringen var arkitekten bak det meste Norge gjorde offensivt, og han viste frem tekniske kvaliteter av høy klasse.

25 minutter før full tid viste han frem sin gode spilleforståelse. Ødegaard spilte frem Morten Thorsby på perfekt vist. Thorsby fant Birk Risa inne i boksen, som enkelt kunne øke ledelsen til 3-0.

Bersant Celina, som til vanlig spiller for Kosovos A-landslag, viste frem tidvis frem sine gode fotballferdigheter, men lagkameratene var ikke gode nok til å utnytte sjansene han skapte.

Norge gjennomførte en solid kamp, og på tampen økte de norske U21-gutta til 4-0 og 5-0 – ved henholdsvis Erland Reitan og Andreas Hanche-Olsen.

– En veldig solid start. Resultatet ble fantastisk, og vi gjorde flotte mål. I perioder fikk vi til gode kombinasjoner, men det er samtidig ujevnt og mye vi kan forbedre i det videre løpet, oppsummerte landslagssjef Leif Gunnar Smerud overfor NTB etter kampen.

– Det virker som lufta gikk litt ut av ballongen på 2–0. Vi så litt energiløse ut en periode i første omgang, så løsnet det litt i andre omgang igjen, tilføyde han.

Les også

Europeisk presse stempler Ødegaard som mislykket. Det får ekspert til å reagere.

Hør Aftenpodden Sport: Hvor gikk det galt for landslaget? Skal vi gi opp fotball og heller gå på ski? Og hva kan vi lære av Sergio Ramos?

Publisert: