Thoresen dropper VM

Patrick Thoresen dropper VM på grunn av skadeproblemer denne sesongen. Dermed kan Norge mangle sine to største stjerner i Hviterussland.

Patrick Thoresen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Det bekrefter Thoresen overfor NRK.

— Grunnen er at jeg har slitt med lysken siden oktober og hatt småplager i kneet etter skaden jeg fikk tidligere i år, sier han.

Thoresen har nylig skrevet under en ny kontrakt med KHL-klubben SKA St. Petersburg, og han vil prioritere å bli helt skadefri før neste sesong.

- Det er ikke så vondt at jeg ikke kunne ha spilt, men jeg vil ikke være småskadd langt ut i mai. Derfor har jeg valgt å droppe VM denne gangen.

Han sier det er en kjedelig avgjørelse å ta.

— Jeg har det alltid gøy når jeg er med landslaget, men nå har jeg kommet i en sånn alder at jeg må lytte til kroppen og ikke presse den for hardt. Jeg håper å kunne holde på i fire-fem år til, men presser jeg kroppen for hardt så kan det hende det ikke går.

Norges andre internasjonale ishockeystjerne, Mats Zuccarello Aasen, skal spille sluttspill med NHL-klubben New York Rangers.

De starter sluttspillet mot Philadelphia Flyers torsdag, og Zuccarello blir ikke med dersom de fortsatt er med når VM starter.

Norge VM-åpner mot Italia 10. mai.

(©NTB)

SPORTSDØGNET:

Publisert: