Forvirring før United-kampen i Stockholm: – En del nordmenn slipper nok ikke inn

Sikkerhetssjef avviser at svartebørs-kjøpere utstenges.

Wayne Rooney og Paul Pogba er blant de største navnene på Manchester United-laget som møter Ajax onsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Onsdag møtes Manchester United og Ajax på Friends Arena i Stockholm, til finalen i Europas nest gjeveste klubbturnering Europa League. Rammen rundt kampen er spesiell - i og med at det kun er to dager siden terrorangrepet i Manchester.

I Stockholm er det et omfattende sikkerhetsoppbud før kampen.

– Vi var ute og gikk i går og da var det bra med politi ute. Men vi har egentlig ikke merket noe veldig unormalt. Det pleier ofte å være sånn når det er kamper i Europa, sier Manchester United-supporter Erlend Eidhammer, som tidligere har sittet i supporterklubbens styre.

Les også

LARS TJÆRNÅS-ANALYSE: «Selvsagt vil Manchester-terroren påvirke spillerne i finalen»

Billettforvirring

Sikkerhetstiltakene som er iverksatt har fått stor oppmerksomhet i svenske medier i løpet av onsdagen.

Blant annet har det hersket forvirring rundt hvorvidt man vil slippe inn i arenaen dersom man har kjøpt billetter på svartebørs.

– Da kommer man ikke inn, var den tydelig beskjeden fra pressesjefen i det svenske fotballforbundet Niklas Bodell overfor Aftonbladet tidligere onsdag.

Sikkerheten er skjerpet før oppgjøret mellom Manchester United og Ajax i Stockholm.

Sikkerhetssjef: – Ikke noe problem

Avisen presiserte imidlertid at det ikke er fullt så krystallklart. Når Aftenposten tar kontakt, moderer også Bodell seg litt.

– Billettene kontrolleres i tre steg – kjemisk, visuelt og digitalt. Billetten skal være personlig, og man må i tillegg fremvise legitimasjon som viser at du er innehaveren av billetten. De som har falske billetter, kommer naturligvis ikke inn, sier Bodell til Aftenposten.

– Men hva med de som har billetter som ikke står i sitt navn?

– Da befinner man seg i et grenseland. Kan man bevise at billetten er ekte, kan det hende man kommer inn likevel, sier Bodell før han påpeker at det er bedre å kontakte sikkerhetssjef Martin Fredman for spørsmål om dette temaet.

Fredman forteller at han er svært opptatt onsdag. På spørsmål om personer som har kjøpt billetter på svartebørsen vil slippe inn på arenaen, så lenge billetten er ekte, svarer han kort:

– Ikke noe problem

Les også

Se den bisarre straffescoringen som skaper debatt: – Det er ikke lov

– En del nordmenn slipper ikke inn

Dermed er det en viss variasjon mellom beskjedene fra forskjellige kilder. Leder i den norske supporterklubben Bård Skaar Viken tror noen nordmenn vil bli skuffet ved inngangen til Friends Arena.

– Jeg vet at det er noen som har kjøpt på svartebørsen. Kontrollen blir nok grundigere enn normalt, på grunn av det som har skjedd i Manchester og det som skjedde i Stockholm for ikke så lenge siden. Vi må nok regne med at det er en del nordmenn som ikke kommer inn på arenaen, sier Skaar Viken.

Les også

Griezmann flørter med Manchester United i TV-intervju

Det er ikke hver dag Manchester United spiller en viktig kamp i Skandinavia. Dermed vil hundrevis av norske United-fans benytte sjansen onsdag.

Supporterklubben anslår at rundt 700–800 nordmenn har billett til kampen. Det er grunn til å tro at rundt halvparten av de har kjøpt på svartebørsen.

Supporterklubben fraråder norske United-fans til å kjøpe billetter på svartebørsen. Til denne finalen ble det imidlertid ikke reservert noen billetter til medlemmene i den norske supporterklubben.

De som har kjøpt billett på lovlig vis, har kjøpt via UEFA eller direkte fra Manchester United i England.

Publisert: