Østberg sikter mot to sammenlagtstriumfer: - Kan hende jeg får svi for det

Tørster etter seieren i totalcupen og sprintcupen.

Therese Johaug (t.h.) og Ingvild Flugstad Østberg.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Gjennombruddskvinnen Ingvild Flugstad Østberg (25) kjemper om seieren sammenlagtseieren i både sprintcupen og verdenscupen totalt i langrenn.

Etter 2.-plassen i den klassiske sprinten i Drammen onsdag, er det bare 18 poeng opp til ledende Stina Nilsson i sprintcupen. Bak Østberg er det bare 16 poeng ned til Maiken Caspersen Falla med fem renn igjen.

Les også

Northug før lørdagens femmil: - Det blir et helvete

I verdenscupen sammenlagt er Østberg på annenplass, og hun er bare 130 poeng bak Therese Johaug i tet. Der er det totalt 15 verdenscupmuligheter igjen.

Her blir det kamp om de gjeveste pokalene og de største pengepremiene helt til touren i Canada er over.

– Hva tenker du om seieren i sprintcupen totalt? Du er 18 poeng bak Stina Nilsson, mens Maiken Caspersen Falla er 34 poeng bak.

– Det er tett, og det blir gøy. Det var tett fight i sprintcupen mellom Marit (Bjørgen) og meg i fjor også, og da var det Marit som tok det. I de sprintene som Maiken stiller opp i, vinner hun stort sett, så hvis hun er fit for fight så vinner hun vel. Hun satser alt på sprintcupen, mens jeg satser på alt. Det kan hende at jeg får svi for det, men jeg gir meg ikke før det over i Canada når det gjelder sprintcupen.

Les også

Monsen kan utfordre Hetland om sjefsjobben

– Hva vil du helst vinne? Sprintcupen eller totalcupen?

– Jeg har vært på pallen i sprintcupen før, mens jeg ikke har vært på pallen i totalcupen. Det synes jeg er veldig stort. Det å bli en komplett skiløper er noe jeg har jobbet hardt for i alle år, og jeg skal fighte det jeg kan for den totalcupen. Jeg vil være god i begge, sa Østberg etter Drammensprinten. Der vant hun prologen i stor stil, og var sterk hele veien helt til hun måtte strekke våpen mot Maiken Caspersen Falla i finalen.

Les også

Her trekker Iversen seg fra Kollen-femmila

Østberg var god fornøyd med dagen, og hun hadde aldri opplevd at hun vant en prolog med så stor avstand ned til neste kvinne.

– Totalt sett er jeg kjempefornøyd. Jeg har min måte å gå sprinter på, og jeg blir slått av Maiken fordi hun er helt rå. Utfallet hadde nok blitt slik uansett hvordan jeg hadde gått i de andre heatene. En annenplass er i hvert fall ikke jeg misfornøyd med. Det er veldig bra det, sa Østberg,

Få har gått flere skirenn enn henne denne sesongen, og ennå er det langt fra over. Allerede søndag er det tremil i Holmenkollen.

(©NTB)

Publisert: