Filip Ingebrigtsen fraløpt i USA: Satte likevel norsk rekord

Filip Ingebrigtsen kom på sjuendeplass da han løp den engelske milen under Millrose Games i USA.

Filip Ingebrigtsen ble nummer sju i USA. Her under VM i Doha.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Dermed maktet han ikke helt å følge opp det gode resultatet fra 1500 meter innendørs i Düsseldorf på tirsdag. Da satte han personlig rekord og årsbeste i verden.

Ingebrigtsen lå som nummer tre en god stund, men gikk opp i tet da de hadde løpt 900 meter. Den plasseringen beholdt han frem til det var cirka 200 meter igjen. Da ble han forbiløpt av flere, og nordmannen maktet ikke å legge inn en sluttspurt.

Til slutt ble han nummer sju med tiden 3.56,99. Det holdt likevel til norsk rekord på distansen innendørs, skriver Norges Friidrettsforbund.

– Det kunne vært veldig mye bedre, for jeg vet jeg er i veldig god form. Jeg var ikke tung i kroppen, men da jeg skulle dra på, fikk jeg krampetendenser. Det kan være restitusjon eller at jeg er dehydrert, sa Ingebrigtsen til TV 2.

Han fant ingen umiddelbar glede over å ha slått den norske innendørsrekorden.

– Den norske rekorden måtte forbedres, og det er ikke så mange muligheter man får til å løpe én engelsk mil innendørs. Den måtte under fire minutter. Det er helt greit, det er så dårlig jeg klarer å springe, føler jeg. Det kan bli mye bedre enn dette.

Vant gjorde britiske Chris O'Hare. Han løp i mål 1,38 sekund foran Ingebrigtsen.

Ingebrigtsens norske rekord på én engelsk mil utendørs er 3.49,60. Den satte han i London for et halvt år siden. Hicham El Guerrouj innehar verdensrekorden på 3.43,13.

Publisert: