Sykkel-NM i Kristiansand utsatt til 2021

Det blir ingen sykkelfest i Kristiansand til sommeren. Arrangementet er skjøvet et år fram i tid.

Det blir ikke sykkel-NM i Kristiansand i 2020. Her fra Tour des Fjords i 2018.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det ble klart under Norges Cykleforbunds (NCF) styremøte torsdag kveld.

Søndag 14 juni skulle etter planen en ukes sykkelfest startet på Sørlandet.

Kristiansands Cykleklubb har gjort det klart for NCF at de i stedet ønsker å arrangere i 2021 på grunn av koronaviruset. Det gikk 2021-arrangør Sverre IL med på, og begge arrangementene er skjøvet ett år fram i tid.

Det kan likevel arrangeres NM i 2020. Det internasjonale sykkelforbundet har satt av helgen 22–23 august til nasjonale mesterskap i sin sykkelkalender.

Ringerike blir arrangør om det blir NM i 2020

Ringerike SK, som var arrangør i 2019, har sagt seg villige til å påta seg arrangementet – om situasjonen tilsier at det kan arrangeres sykkelritt i august.

I utgangspunktet tenker vi å benytte samme løypene som i fjor, men vi vil også se på andre løsninger. Vi hadde stor suksess med målgang på Hønefoss Bru i Tour of Norway i 2019, og det hadde vært spennende å få til noe tilsvarende for NM i år, sier Birger Hungerholdt i Ringerike SK i en pressemelding.

– Vi er svært glade for at Ringerike SK enda en gang tar ansvar, og tar på seg NM Landevei Fellesstart. Dette er en viktig og ressurssterk klubb, sier Eystein Stokstad, generalsekretær i Norges Cykleforbund.

Publisert: