Landslagssjefen tror ikke på landskamper i 2020

Fotballherrenes sjef Lars Lagerbäck sier til Eurosport at han håper, men tviler på at det blir landslagsspill i løpet av dette året.

Landslagssjef Lars Lagerbäck tror ikke man kommer i gang med fotballandskamper i 2020. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Inntil videre er mye usikkert som følge av koronapandemien. Norges kamp mot Serbia i EM-omspillet er utsatt, og foreløpig er beskjeden fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) at de ønsker å få gjort unna både omspillet og flere nasjonsligakamper i løpet av høsten.

Lagerbäck tror ikke det skjer.

– Jeg får vel understreke at jeg er ingen ekspert på å bedømme tidslinjer her, men jeg er jo tvilende. Jeg håper jo det, naturligvis. Jeg tviler på om man kan åpne landegrenser, for mange land ligger jo etter Norge og Sverige, for eksempel, slik det ser ut. Jeg håper, men er tvilende, hvis jeg skal være ærlig, sier han til Eurosport.

Nye Uefa-møter

I utgangspunktet skulle Norge spilt semifinale i nasjonsligaomspillet om EM-billett 26. mars. Fotball-EM er utsatt til sommeren 2021, så det er fortsatt bra med tid til å få avgjort hvem som stikker av med de siste billettene til mesterskapet.

Uefa holder informasjonsmøte med medlemslandene tirsdag og styremøte torsdag denne uken. Da kan det komme nye avklaringer.

– Jeg vet ingenting om hvilket forslag det blir. Jeg kan gjette en del, men det vil de ha konfidensielt enn så lenge. Målsettingen er vel å kunne presentere et forslag i løpet av uken, og så at de skal kunne ta det neste steget opp til sine overordnede. Min forhåpning er vel at man senest i slutten av april eller begynnelsen av mai skal ha et forslag om hvordan man kan spille kamper på høsten i 2020, sier Lagerbäck.

Les også

 1. Carlsen før møtet med sjakkens nye stortalent: – Han er ikke bedre enn jeg var

 2. Dansk klubb tilbyr drive-in-fotball

Publisert:
 1. Fotball
 2. Norges Fotballforbund (NFF)
 3. Herrelandslaget fotball
 4. Norges herrelandslag i fotball
 5. Koronaviruset

Mest lest akkurat nå

 1. Minst 100 smittede ved 15 skoler og fem barnehager i Stavanger

 2. Bensinstasjon-ansatt koronasmittet - ber kunder være obs

 3. Folkemengder jublet da Derek Chauvin ble dømt for drapet på George Floyd

 4. Vil utvide Europas største steinbrudd – naboene fortviler

 5. Superligaprosjektet kollapset – alle seks engelske klubber trakk seg

 6. 63-åring tiltalt for drapsforsøk i Sandnes