Rosenborg-smell på Lerkendal – senket av Sarpsborg

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg-Sarpsborg 08 0–1) 600 Rosenborg-fans kunne feire at Alexander Tettey endelig var tilbake i Rosenborg-drakta etter tolv år i utlandet. Stort mer var det ikke å juble for.

Publisert: Publisert:

Før kampen handlet det meste om Tettey, men etter kampen handler det meste om Sarpsborg-kaptein Joachim Thomassen, som ble matchvinner med sin første scoring på nesten to år. Seieren var Sarpsborg 08’s første seier på Lerkendal noen gang.

– Det var utrolig deilig. I første omgang hadde vi flere store sjanser, og det er utrolig at vi ikke får ballen i mål. Vi henger i tauene de siste minuttene, men greier å stå imot, sier Thomassen til VG.

Mens Rosenborg knapt skapte en eneste kvalifisert sjanse i løpet av nitti minutter, var bortelaget farlig frempå flere ganger. Etter at Joachim Soltvedt misset på nærmest åpent mål 18 minutter, var det til slutt Thomassen som tok ansvar etter 62 minutter.

– Jeg skal ikke henge ut noen her. Men det var ikke feil tidspunkt å endelig score på. Jeg har scoret på André Hansen en del ganger før, uten at det har ført til seier. Så det var på tide at vi klarte å snøre igjen.

– Uvanlig opplevelse

Seieren var Lars Bohinens første som Sarpsborg-trener.

– Det er en uvanlig opplevelse for meg å vinne her, så jeg kjenner at det gjør ganske godt, ja, sier Bohinen til VG.

– Rosenborg var nær scoring på slutten. Hvordan føltes de minuttene for deg?

– Man føler seg aldri trygg. Det er vanskelig å holde Rosenborg unna når de angriper med så mye tyngde og baller i boks. Man blir litt redd for tilfeldighetens spill, men vi forsvarte oss godt, og jeg fikk ikke sånn kjempepuls.

Bohinen ble ansatt etter at Mikael Stahre sa ja til å overta som trener for svenske IFK Göteborg. I åpningskampen mot Molde ble det tap (4–1), men Bohinen likte det han så mot Rosenborg.

– Potensialet ligger der, men vi få det ut oftere. Vi har prøvd å lære å presse høyt, stresse motstanderen, og vinne igjen ballen. Dor å greie det, må vi også kunne spille lengre angrep. Vi har så vidt begynt, men fikk veldig godt betalt i dag.

VG Live Rosenborg - Sarpsborg 08 minutt for minutt

Enorm sjanse

Etter et annullert Rosenborg-mål og et tøffelskudd fra Alexander Tettey, dreide resten av første omgang seg om bortelaget. De to svenskene Anton Salétros og Mikael Dyrestam fant ofte rom mellom Rosenborgs forsvar og midtbane, og satte opp flere gode angrep. Den aller største sjansen i første omgang fikk nevnte Soltvedt etter at Rosenborg-keeper André Hansen først reddet Ibrahima Konés skudd fra fem meter.

Returen gikk rett ut i feltet, og det var smått utrolig at Soltvedt ikke greide å sende bortelaget i ledelse fra tre meter. Men Hansen reddet mesterlig nok en gang.

Rosenborg skapte ikke én kvalifisert sjanse i første omgang, og led under savnet av toppscorer Kristoffer Zachariassen som var suspendert grunnet fire gule kort.

Kapteinen tok ansvar

Fra start av i andre omgang så Rosenborg-trener Åge Hareide ut til å ha fått litt mer fart på laget, men som i første omgang så stoppet det opp. Sarpsborg så ut til å gå tom for krefter etter å ha løpt utrettelig i seksti minutter, men så dukket kapteinen opp.

Eirik Wichne gjorde et utmerket forarbeid på høyre flanke, dro seg ned til dødlinjen, og la ballen ut. Der dukket Joachim Thomassen opp og bredsidet bortelaget i en fortjent ledelse, via stanga. Fullt fortjent.

I jakten på poeng kastet Hareide innpå det han hadde av offensivt skyts. Hjemmelaget avsluttet kampen med tre rene spisser på topp, men hjemmelaget kom ikke nærmere scoring enn Guillermo Molins avslutning som keeper Anders Kristiansen reddet mesterlig på første stang.

Dermed har Rosenborg tapt to kamper på rad.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK
 3. Sarpsborg 08
 4. Norsk fotball

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Enige om krisepakke for strøm og koronatiltak

 2. Stangeland mølle vurderer nattskift for å spare penger: Frykter strømprisene vil ta livet av bedrifter

 3. Åpner for endring i koronatesting

 4. – Det er nesten så du skulle fått kjørt Corvetten om du fikser dette!

 5. Byggetiden har økt fra 7 til 12 år: – Kan fort bli utrolige kostnader

 6. Professor la seg flat etter upassende meldinger