Herrem roste sjefen etter EM-gullet: – Ekstremt stolt av å ha ham som trener

Skal vi fortelle det? spurte Camilla Herrem henvendt til landslagstrener Thorir Hergeirsson. «Kjør på» svarte han.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det skjedde lenge etter at den norske EM-seieren i Kolding var i boks. Herrem, Hergeirsson og Stine Skogrand var innkalt til pressekonferanse. Klokken gikk mot 21, og de ønsket trolig aller mest å komme seg i dusjen. Og deretter til feiring i etasjen på hotellet.

Men så fikk Herrem et spørsmål hun lurte på om hun kunne svare på. Det skjedde da hun ble bedt om å beskrive sjefen sin:

– Nå har vi kjent hverandre i veldig mange år. Jeg vi si at jeg er ekstremt stolt av å ha ham som trener. Han gjør det utrolig bra når det kommer til byttene, sa hun først, og tenkte på kampen mot Frankrike.

Camilla Herrem kunne smile for EM-gull. Ballen hun hentet på banen, fik 34-åringen fordi hun kom med på All star-laget. Det var for fjerde gang i et mesterskap i karrieren.

Hergeirsson ville ikke høre om seg selv, men hun fortsatte:

– Han tåler å høre litt skryt av seg selv. Han har gjort en fantastisk jobb i mesterskapet.

– Men hva skjedde da du så henne første gang, ble spørsmålet om møtet mellom Herrem og Hergeirsson da hun var fersk i landslagssammenheng.

Hergeirsson forklarte:

– Da var jeg på besøk i teamet med Marit (Breivik). Jeg var ofte med på de yngre mesterskapene sa han, og mente mesterskap for junior og ungdom. Trolig var det et EM i Tsjekkia i 2005.

– Og da kommenterte jeg frokostdrikken til Camilla. Det var Cola. Det var ikke slik det skulle være.

Les også

Norge tok EM-gull etter nervedrama i finalen: – Uvirkelig

Stor glede etter kampen. Heidi Løke samler gjengen til selfie, flankert av Malin Aune (t.v.) og Marit Røsberg Jacobsen. Bak f.v. Marit Malm Frafjord, Katrine Lunde og Kari Brattset Dale.

Herrem kunne ikke annet enn å le. Og så bekrefte hun at det hadde blitt cola til slike måltider senere også.

– Selvfølgelig. Jeg kan ikke høre på alt, men jeg hører på mye.

Herrem lo og gråt på pressekonferansen. For da hun ble spurt om hvorfor hun hadde blitt så rørt etter nasjonalsangen, måtte hun ta tak i tørkepapir som lå foran henne.

Tårekvalt fortalte hun om faren, som hun hadde tenkt på. Han som gikk bort altfor tidlig for to år siden.

– Han fulgte meg i alle mesterskap. Jeg tenkte på han, at han ville ha vært veldig stolt. Jeg ble emosjonell. Det var noe som brast.

Les også

Norge fikk tre på All star-laget

Godt minne fra 2017 og litt sårt for Camilla Herrem. Pappa Carl Otto var der alltid for henne. Som her med en god klem etter seieren i kampen mellom Nederland i Frankrike.

Men så var smilet der igjen. Og noe av det siste den meritterte spilleren kunne love, var at sangen Tore Tang skulle frem. Det gjør den når Norge tar gull, og nå var det fire år siden forrige gang.

Da synger Sola-spilleren av full hals. Denne gangen ikke i en finkjole med mange folk og på en stor fest. Etter annerledes-mesterskapet skulle det skje sammen med spillerne, trenerne og alle i støtteapparatet i etasjen der gjengen har bodd i Herning.

Selv Hergeirsson kunne love at det ville bli tjo og hei.

Stine Skogrand, som bor i Herning, skulle ikke hjem til familien på kvelden.

– Jeg skal feste med jentene.

Publisert: