Rasende Mourinho slaktet dommeren

ROMA/OSLO (VG) En potte sur José Mourinho (58) mener dommeren ødela for Roma i kveld.

PASSE FORBANNET: José Mourinho snakker med dommer Anastasio Papapetrou etter at en i Romas støtteapparat fikk gult kort.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Roma-sjefen nektet å svare på spørsmålene til Viasat-reporter Jan-Åge Fjørtoft etter kampen etter 2–2 mot Bodø/Glimt, men var klar på at hjemmelaget ble snytt for flere straffer av dommeren.

– Dommeren må forklare. Men de snakker ikke, sa Mourinho.

– Hva gjorde han feil? spurte Fjørtoft.

Mourinho himlet med øynene.

– Så du kampen? Du kan si det. Du kan si det.

– Du mener det skulle vært straffer?

– Come on! Du vet det, sa Mourinho.

– Du mener det burde vært straffer? gjentok Fjørtoft.

– Og du, kontret Mourinho.

Fjørtoft parerte med at han er TV-reporter og satt langt unna og at han ville at Roma-treneren skulle fortelle, men Mourinho nektet å forklare nøyaktig hvilke situasjoner det var, bare at det var «to straffer». Men da Fjørtoft spurte om han mente at dommeren tok fra dem seieren, sa han:

– Selvsagt.

Etter å ha rast fra seg oppsummerte Mourinho slik:

– Det er et godt lag, de hadde to skudd og scoret to mål. Vi hadde to straffer og fire-fem sjanser til å score.

Til Sky Sport Italia sa han:

– Det var to klare straffer. Hvor mange poeng har vi tapt på dommerfeil? Jeg vet ikke om det settes opp dårlige dommere som starter sin karriere i Conference League. Jeg sa ingenting om dommeren i Norge, for da tapte vi 6–1, men det var to klare straffer i dag.

– Driter i hva de mener

Portugiseren sikter til to episoder hvor han mente at Glimt-spillerne handset innenfor 16-meteren. Problemet til Mourinho er VAR ikke er i bruk i Europa Conference League, så dommeren må stole på det han ser der og da. Dommer Anastasio Papapetrou vinket spillet videre begge gangene.

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen var - i likhet med sin trenerkollega - heller ikke fornøyd og kommenterte de mulige straffe-situasjonene slik:

– Jeg vet ikke. Det var en dommer som var voksen utpå der hvis du ser hvordan de angriper fjerdedommeren. Det er et spill og det er et spill etterpå. Slik var det også etter en første kampen. Vi kan snakke om scoringen deres som skulle vært avblåst for offside. De får klage på det de vil, og så driter jeg i hva de mener. Jeg er opptatt av vi får til. Jeg er opptatt av hva vi kan forbedre, sier Knutsen til Viasat.

– Vi er litt heldige det siste kvarteret. De skulle hatt et straffespark, men 2–2-målet var offside, så det blir for meg 1–1, sier Knutsen på pressekonferansen etter kampen.

– Det er fint å ha noen å legge skylden på, konstaterer Pål-André Helland i Viasat-studio. – Det er en bitter mann, rett og slett.

Etter kampen fikk VG stille ett spørsmål til Mourinho på pressekonferansen.

– Det var ikke kunstgress og snø i dag, hva synes du om det Bodø/Glimt presterte borte i Roma?

Mourinho svarte, på italiensk, ifølge tolken følgende:

– Han gratulerer med uavgjort. Han likte mye bedre den første kampen, for i denne kampen har de kommet til to sjanser og fått to mål. Det er ikke en kritikk, det var selvfølgelig en taktikk for å bruke tiden. Han er uansett glad i laget, sier tolken.

Publisert: