Høyreback klar for Start

Jon-Helge Tveita (28) går fra Brann til Start.

Jon-Helge Tveita bytter ut Brann med Start.
  • Shayan Jalilian
Publisert: Publisert:

KRISTIANSAND: – Det føles veldig godt. Det blir fint å få spilletid igjen, noe som var viktig for meg, sier Starts nysignering Jon-Helge Tveita til Fædrelandsvennen.

28-åringen gjennomførte fredag formiddag den medisinske sjekken med Start. Når Fædrelandsvennen slår på tråden, har høyrebacken allerede rukket å komme seg ut på båttur med sine nye lagkamerater, Eirik Schulze og Martin Ramsland.

– Start er en fin klubb, så det er veldig spennende for min del. Hele pakken virker bra, og jeg fikk en god prat med treneren, som gjorde et godt inntrykk, sier Tveita.

Sindre Tjelmeland forteller at Tveita har undertegnet en 2,5-årsavtale med sørlandsklubben. Han legger til at det er en god økonomisk avtale for Start.

– Han gleder seg veldig. Jon-Helge er en mønsterprofesjonell, som trener godt og bringer med seg en treningskultur som er veldig bra, beskriver treneren.

– Hvorfor ønsket du å hente ham?

– For det første er han en veldig god fotballspiller. Det har han vist i Brann og Sarpsborg, og så har han ikke fått helt den rollen han ønsket seg i Brann. Det tror jeg vi kan gi ham her, og vi er sikre på at han er en veldig solid forsterkning, svarer han.

28-åringen har spilt to alderbestemte landskamper, og står med godt over 100 eliteseriekamper. Tveita har de to siste sesongene vært i Brann, men har denne sesongen slitt med å spille seg til en fast plass i førsteelleveren.

Start har fra før av hentet inn Luc Mares fra MVV Maastricht. Tveita blir dermed sørlendingenes andre signering i sommer.

Han har skrevet kontrakt ut 2023.

Publisert:
  1. Fotball
  2. IK Start

Mest lest akkurat nå

  1. Personen som ble funnet død i Loddefjord, var savnet 24-åring fra Stavanger

  2. Ung gutt påkjørt av bil på Kvalaberg

  3. Hun ble alvorlig syk. Karrieren var i fare. Et år senere leverer hun et aldeles praktfullt album

  4. Klarte ikke stille lag: – Kjempetrist

  5. «Her er det Oilers for alle pengene»

  6. Bedre veier, billigere ferje og mer oljeleting