Smitten stiger i OL-byen Tokyo

To dager før OL-ilden tennes ble det onsdag registrert 1832 nye smittetilfeller i Tokyo. Det er det høyeste tallet på seks måneder.

Pandemien ligger som et bakteppe for Tokyo-lekene.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:

Det er besluttet unntakstilstand i den japanske hovedstaden under de kommende sommerlekene, den fjerde perioden med så strenge tiltak under pandemien.

For å unngå spredning av koronaviruset slippes det ikke inn tilskuere på noen arenaer under OL-arrangementet. Skepsisen og motstanden i befolkningen mot lekene er samtidig stor.

En rekke medisinske eksperter har også uttalt seg kritisk om å avholde OL som planlagt.

– Det vi var redde for, skjer nå, sier presidenten i den japanske legeforeningen JMA, Toshio Nakagawa, på en pressekonferanse.

– Økningen (i smittetilfeller) er ventet uansett om vi arrangerte OL eller ikke, og vi er redde for at det kommer en eksplosiv økning i tilfeller uavhengig av sommerlekene, tilføyer han.

Eksperter har konkludert med at smitten blant unge og uvaksinerte japanere øker mest.

Vaksinasjonsprosessen i Japan fikk en treg start, men i mai ble farten satt kraftig opp. I øyeblikket skal rundt 23 prosent av befolkningen være fullvaksinert.

Japan har så langt registrert 848.000 smittede og 15.000 dødsfall under pandemien. Hovedstaden Tokyo har rundt 14 millioner innbyggere.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er gravid

  2. – Har slitt med å leke med datteren min

  3. Flere naboer var vitne til hendelsen

  4. 15-åring sendt til SUS etter arbeids­ulykke

  5. Varsler innrykk av bil­deling i Rogaland

  6. Kristian utlover dusør til den som kan hjelpe ham