Topper laget i Touren

Ni herrer og syv kvinner skal representere Norge i Tour de Ski.

Publisert: Publisert:

SEIERSTØRSTE: Therese Johaug og Marit Bjørgen stiller begge i Tour de Ski med et mål om å ta Norges første seier i prestisjekonkurransen. Foto: Håkon Mosvold Larsen - NTB scanpix

 • Erlend Nesje
  Journalist
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Norge har forsøkt i syv strake år, men aldri vunnet Tour de Ski sammenlagt.

I år gjøres det et nytt forsøk og fredag formiddag ble troppen offentliggjort.

— Dette blir en av de sterkeste troppene vi har stilt med noensinne og vi forventer å kjempe om seieren både i dame- og herreklassen. Noen få utøvere kan velge å stå av Touren etter hvert med henhold til planer senere i sesongen. Dersom utøvere underpresterer vil nok de avbryte rennprogrammet for å se frem mot NM og andre viktige konkurranser, skriver landslagssjef Vidar Løfshus i en pressemelding.

Mens mange langrennsløpere velger å droppe Tour de Ski i OL-sesongen, velger Norge å stille med sine antatt beste i både kvinne- og herreklassen.

Marit Bjørgen og Therese Johaug er - igjen - blant favorittene i kvinneklassen, mens formsterke Martin Johnsrud Sundby og Chris Jespersen stiller i spissen for den ni mann sterke herrelaget. Petter Northug er også som planlagt med på laget. Han skal bruke rennene i Mellom-Europa til å gå seg i form.

PRØVER IGJEN: Petter Northug gjør et nytt forsøk på å gå til topps i Touren - denne gangen med den kanskje tynneste oppkjøringen noen gang. Foto: Håkon Mosvold Larsen - NTB scanpix

Tour de Ski skal etter planen starte med prolog i Oberhof 28. desember. Men det er snømangel i den tyske landsbyen og først mandag blir det avklart om de to første rennene i Touren kan gå som planlagt.

Her er de 16 norske løperne som skal gå for Norge.

Herrelaget: Martin Johnsrud Sundby (Røa), Pål Golberg (Gol), Finn Hågen Krogh (Tverrelvdal), Sjur Røthe (Voss), Chris Jespersen (Byåsen), Petter Northug (Strindheim), Tord Asle Gjerdalen (Fossum), Niklas Dyrhaug (Tydal), Didrik Tønseth (Byåsen).

Kvinnelaget: Marit Bjørgen (Rognes), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik), Therese Johaug (Nansen), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Heming), Heidi Weng (BUL), Vibeke Skofterud (Slitu), Kristin Størmer Steira (Forsøk).

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Smitteutbruddet i Haugesund: - Involverer flere hundre mennesker

 2. Ektemannen Artur leter på 11. dagen etter sin kone, Elżbieta

 3. Gjedebo-millioner til Innovation Dock - starter opp i Sandnes

 4. Fritidsbåt totalskadet i brann

 5. Tre nye smittetilfeller i Sandnes siste døgn - knyttet til Polen og Hurtigruten

 6. Stavanger-kvinne blir tidenes yngste deltakar i «Mesternes mester»

 1. Martin Johnsrud Sundby
 2. Therese Johaug
 3. Marit Bjørgen
 4. Petter Northug