Lundby vant verdenscupen. Nå vil hun gjøre som hopplegende.

Avslutter en fantastisk sesong.

Maren Lundby har vunnet verdenscupen sammenlagt.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Maren Lundby vant verdenscupen i hopp for andre år på rad lørdag. Nå vil hun bli den andre i historien som vinner tre sesonger på rad.

Lundby ledet etter første omgang i russiske Nizjnij Tagil, men klarte ikke å matche tyske Juliane Seyfarths kjempehopp på 100 meter i finalen.

Lundby ble nummer to, men det var nok til å sikre sammenlagtseieren i verdenscupen.

Hun leder 385 poeng foran tyske Katharina Althaus når det gjenstår tre renn.

Dette er andre gang på rad at Lundby vinner verdenscupen sammenlagt. Hun er den første norske hopperen til å gjøre det.

– Dette er utrolig stort. Verdenscupen sammenlagt er det gjeveste for meg. Det viser hvem som er den beste skihopperen. Å klare å leve opp til egne og andres forventninger betyr utrolig mye, sier Lundby.

Nå innrømmer hun at hun skal jakte rekorden til hopplegenden Adam Malysz. Polakken vant verdenscupen sammenlagt tre år på rad mellom 2001 og 2003.

– Han er virkelig en legende. Tenk om jeg skulle klare det. Det er mulig akkurat det blir mål for det kommende året, sier Lundby.

Lundby topper dermed en allerede fantastisk sesong. Hun har tatt VM-gull og vunnet Raw Air sammenlagt. Hun har hele elleve seirer i verdenscupen denne sesongen.

Anna Odine Strøm sørget for enda mer norsk jubel med sin tredjeplass. Det var hennes andre pallplass i karrieren. Silje Opseth ble nummer 13.

Søndag er det nytt renn i Nizjnij Tagil, før verdenscupen neste helg avsluttes i russiske Tsjajkovskij.

(©NTB)

Publisert: