Rustent bak, tamt foran

Vidar — Viking 2-2. Erik Nevlands manglende deltakelse og Hannu Tihinens innstilling kostet Viking seieren mot byrivalen fra 2. divisjon.

sørli-aksjon copy
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 20 år gammel

— Denne kampen ga absolutt intet utbytte. Jeg sitter ikke igjen med et eneste positivt svar. Fant du noen? Spør en frustrert og gjennomvåt Benny Lennartsson, etter å ha pint seg gjennom 2 x 45 minutter i kuling og regn på Lassa lørdag.

Kollega Mike McCabe i Vidar smilte forståelig nok blidt under strikkeluen og regnhetten. Han kunne konstatere at innsatsen og motivasjonen hos guttene i rødt ga oppløftende 2-2 mot storebror fra Steingata.

Seks manglet

For selv om Viking manglet en lyskeskadet Bjørn Dahl, nakkestiv Tom Sanne, ankelskadet Bjarte Lunde Aarsheim, U21-opptatt Brede Hangeland, langtidsskadet Peter Kopteff og permittert Erik Nevland, burde og skulle de resterende tatt hjem seieren.

Når det ikke skjedde, fikk Hannu Tihinen skylden for baklengsmålene og en usedvanlig tam angrepsrekke ansvaret for manglende offensiv.

Når heller ikke midtbanen fikk fart på beina eller ballen, ble dette svært kaldt, vått og mistrøstig fra en trener og tilskuers synsvinkel.

Frustrert Tihinen

Like mye som trener Benny Lennartsson forstår Hannu Tihinens frustrasjon, bekymrer den ham. Midt i forrige uke ringte Rangers-manager Alex McLeish personlig til finnen, og lanserte ham som sitt heteste kjøpsobjekt.

To dager seinere kom kontrabeskjeden. Da var alle nyinvesteringer lagt på is, og Tihinens proffdrømmer sprakk for n'te gang.

— Jeg kan nesten ikke forestille meg hvor ødeleggende slikt må være. Hannu har vært på nippet til å bli West Ham-, Bayer Leverkusen- og Glasgow Rangers-spiller ved en rekke anledninger, for så å oppleve alt går i vasken. Derfor forstår jeg at han ikke var toppmotivert til en kamp mot Vidar i kulingbyger og på grusunderlag. Samtidig kostet det oss to baklengsmål. Han var ansvarlig for straffesparket til Vidar før pause, og heller ikke våken nok da Vidar gjorde 2-2. I tillegg kommer de mange svake oppspillene. Som trener kan jeg ikke godta det, sier Lennartsson til Aftenbladet – med et lønnlig håp om at spanske gressbaner og vårsol kan løsne på frustrasjonene.

Svakt uten Nevland

Likeledes ergrer han seg over hvor lite Bjørn Berland, Ben Wright og Hannes Sigurdsson skapte av farligheter, i de periodene de utgjorde Viking-angrepet.

Det satte fart i skrekkscenariet av hva en alvorlig skade hos Erik Nevland kan hemme Viking.

— Vi skulle ta denne kampen som trening, men fikk det knapt. Vi sviktet på det meste, og falt ned i Vidars tempo. All honnør til dem for gjennomføringen, men med respekt å melde, dette kan vi ikke være bekjent av, sier en skamfull kaptein, Erik Fuglestad.

Publisert: