City-fansen sang navnet hans da han var kreftsyk

Søndag leder Uwe Rösler Wigan mot klubben i hans hjerte.

Uwe Rösler kunne juble etter at hans lag kvalifiserte seg for kvartfinalen av FA Cupen, etter å ha slått ut Cardiff, som ledes av Ole Gunnar Solskjær, som erstattet Rösler i Molde.
 • Nicholas Bergh
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Søndag blir en spesiell dag for Uwe Rösler, da han leder sitt Wigan i FA Cup-kvartfinalen mot Manchester City, klubben han spilte for fra 1994 til 1998. — Den største prestasjonen i min karriere er mitt forhold til Manchester City. Jeg har et veldig, veldig sterkt bånd til supporterne, sier Rösler i et intervju med the Telegraph.

Følg LIVE fra 17:05 søndag: Manchester City-Wigan

Lurte Schmeichel

I Norge er Rösler et kjent navn på grunn av hans tid på trenerbenken i Lillestrøm (der han også avsluttet spillerkarrieren), Viking og Molde.

Tyskeren inngraverte sitt navn i engelskmenns bevissthet en februardag i 1996. — Det var på Old Trafford, og det var 10.000 CIty-fans der, hele tribunen var blå. Georgi Kinkladze spilte meg gjennom, og et fjell av en mann kom mot meg. Peter Schmeichel! Enorm! Hva kunne jeg gjøre? Bør jeg skyte? Gå rundt ham? Jeg bare «chipper» den over ham. Det var det siste han trodde jeg ville gjøre. Han fikk en liten berøring på den, men den gikk inn, og hele tribunen gikk av skaftet. Det var fantastisk, forteller Rösler.

Scoringen kan du se her (ekstern lenke).

Fikk støtte som kreftsyk

Helt siden hans tøffe oppvekst i Øst-Tyskland, har Rösler liv vært en berg-og-dal-bane. Han forteller at hans forhold til Manchester CIty-fansen hjalp i hans tøffeste tid, da han kjempet for livet mot krefttypen non-Hodkins lymfom på en sykeseng i Norge.

En dag ringte mobilen hans, og en venn svarte i den andre enden. Vennen ringte fra City of Manchester Stadium, og løftet mobilen slik at Rösler kunne høre at supporterne sang navnet hans.

— Budskapet fra City-fansen var at jeg ikke kjempet alene. Jeg hadde vært borte fra byen i mange år, borte fra klubben, og de støttet meg fortsatt på denne måten. Det var fantastisk, sier Rösler.

Uwe Rösler var Manchester Citys æresgjest under hjemmekampen mot Middlesbrough i 2003.

Rösler junior spiller for City

Etter kreftsykdommen har Rösler satt mer pris på sin familie.

— Selv om man er en hardtarbeidende mann, må man finne tid til sin kone og sine barn. Jeg savnet å tilbringe tid med barna. Det var en av hovedgrunnen til at jeg forlot Brentford for å komme til Wigan. Jeg bodde borte fra familien i to og et halvt år, og så barna mine en gang i uken i gjennomsnitt. Det var et stort tema for meg, sier Rösler.

Röslers sønn på 13 år er i dag en del av Citys fotballakademi. Det er bare en av grunnene til at han fortsatt føler seg sterkt knyttet til klubben. Søndag må han imidlertid legge den emosjonelle tilknytningen fra seg, da han skal forsøke å lede regjerende cupmester Wigan forbi det største hinderet hittil i deres ferd mot å forsvare tittelen: forrige sesongs tapende finalist Manchester City.

- At denne klubben vant cupen i fjort var utrolig. Det er liten sjanse for at det skjer igjen, sier Rösler.

Rösler og Wigan går inn i kampen med selvtillit, da fire strake ligaseiere i Championship har ført dem opp på en 6. plass. Den seierrekken sikret også Rösler prisen som månedens manager.

Uwe Rösler hadde en grovt sett god periode som manager i Eliteserien, her under en Lillestrøm-kamp.

Les også

 1. Reprise på fjorårets FA-cupfinale i kvartfinalen

 2. Pellegrini ble historisk

 3. Pessimistisk Mourinho før serieinnspurten

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Manchester City
 3. Wigan Athletic FC

Mest lest akkurat nå

 1. Trafikale problemer flere steder i distriktet

 2. A-krimsenteret med storaksjon mot budbilbransjen

 3. En Sirdal-familie på fire kan få 12.000 kroner til å dekke strømregningen

 4. Fjerner populær gaveordning på kort varsel

 5. Innkaller til hastemøte om høye strømpriser

 6. Over en halv million husstander mister TV2