Ørjan Nyland klar for Aston Villa

Landslagskeeper Ørjan Nyland er klar for den engelske mesterskapsklubben Aston Villa. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

I kveld ble det klart at Ørjan Håskjold Nyland har skrevet under en treårskontrakt med Aston Villa. 27-åringen har ventet noen spennende dager før overgangen ble bekreftet.

– Jeg fløy hit på lørdag, tok den medisinske testen i går og ble Villa-spiller i dag. Det har gått raskt, men jeg er veldig glad, sier Håskjold Nyland til Aston Villas hjemmeside.

Les også

Norsk landslagskeeper i dialog med ny klubb – kan havne i England

Tre sesonger i Tyskland

Landslagskeeperen forlater dermed tysk fotball og Ingolstadt etter tre sesonger. Aston Villa gikk i fjor til finalen i playoffen til Premier League, men tapte 1-0 mot Fulham. Håskjold Nyland er klar på at målet er å rykke opp.

– Det var ikke langt unna i fjor, og det er noe jeg vil oppnå med dette laget. Det er jeg sikker på at alle vil, at vi skal ta dem opp der de hører hjemme. Mitt mål er å spille hver kamp og holde nullen, sier 27-åringen.

Tøff keeperkamp

I Aston Villa venter en tøff keeperkamp mot to andre keepere. Det var Jed Steer som sto den første seriekamper, der Aston Villa vant 3–1 over Hull. For ei uke siden ble André Moreira hentet inn på lån fra Atletico Madrid.

– Jeg er klar for konkurransen og tar den utfordringen. Jeg vil spille her og vise mine kvalitetert, sier Håskjold Nyland, som selvsagt ønsker å bli klubbens nye førstekeeper.

Publisert: