Vedviks trener med oppløftende nyheter: – Han kommer til å bli bra igjen

Baltimore Ravens-hovedtrener John Harbaugh forteller at Kåre Vedvik fortsatt sliter med å huske hva som skjedde da han ble overfalt.

Kåre Vedvik har storspilt for Baltimore Ravens i sommer, men ble overfalt og pådro seg hodeskader natt til lørdag.
  • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Den norske NFL-spilleren Kåre Vedvik ble natt til lørdag funnet av politiet på en gate i Baltimore, med hodeskader og skader på overkroppen. 24-åringen fra Stavanger ble sendt til sykehus for behandling og har vært der siden. Det ble tidlig meldt at han ikke var i livsfare og at tilstanden var stabil, men ellers har det vært lite oppdateringer rundt hans tilstand.

På en pressekonferanse mandag kveld norsk tid fortalte Ravens sin hovedtrener John Harbaugh at han har besøkt Vedvik på sykehuset.

– Kåre følte seg bedre enn jeg fikk høre at han var dagen før. Han fortalte meg det lille han husket, men han forsøker fortsatt å huske hva som hendte. Politiet sjekker overvåkningsbilder, og sammen prøver de å finne ut hva som skjedde, sier Harbaugh.

Les også

– Norsk NFL-spiller sendt til sykehus med hodeskader

Skrives kanskje ut mandag

Ifølge NRK forteller familien til Vedvik at han sannsynligvis skrives ut av sykehuset mandag. Kanalen skriver også at han fikk slått ut fire tenner, og ble frastjålet mobil og andre verdisaker, men at det etter forholdene gikk bra med ham.

– Vi er takknemlige for at han er OK. Han kommer til å bli bra igjen og det er det viktigste. Han kan være med oss og trene seg opp igjen, sier Harbaugh.

Les også

Norske Kåre (24) fikk sin debut for NFL-lag – imponerte med storspill

Var i samtaler med andre lag

Vedvik hadde imponert stort i de fem sesongoppkjøringskampene i sommer og traff blant annet på et field goal fra 56 yards så sent som torsdag kveld. Han ville neppe klart å få en plass i Ravens sin endelige tropp, men var ifølge flere amerikanske medier i søkelyset til andre lag i ligaen.

Det var bred enighet om at sjansene var store for at han ville få starte sesongen i et annet lag, dersom han ikke ble skadet. Det bekrefter også Harbaugh.

– Det var skuffende for ham, for det kan ha kostet han en mulighet til å sparke i denne ligaen i år. Vi har hatt mange samtaler med lag som ville gjøre en byttehandel for å hente ham. Men det er som faren min pleide å si, «ingenting bra skjer etter midnatt». Det er en viktig lærepenge for unge spillere. Man må være obs på omgivelsene rundt seg og vite at noen har onde hensikter, selv om du er en Ravens-spiller, sier hovedtreneren.

Publisert:
  1. Amerikansk fotball
  2. NFL

Mest lest akkurat nå

  1. Mann i 40-årene tiltalt for seksuelt misbruk av om lag 40 hunder

  2. Verdensmesteren fra Sandnes gjør som Ingebrigtsen

  3. Flere unge kan ikke lenger bruke en vanlig datamaskin: – Holder ikke med et kurs

  4. Chelsea-sjefen om Haaland: – La oss se hva som skjer

  5. Kommunen krever sjarken fjernet – kan koste eieren flere hundre tusen

  6. Regjeringen vil hjelpe med strømregningen