Slik reagerer svenskene på RBK-trekningen

Ingen begravelsesstemning i Norrköping.

IFK Norrköping-spillerne jubler etter kampen mot Malmö i 2015.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Mycket nöjd!

Slik reagerer Norrköpings klubbdirektør Peter Hunt overfor Norrköpings Tidningar etter at det ble klart at det er Rosenborg som blir svenskenes motstander i den andre kvalikrunden til Mesterligaen.

For der den regjerende svenske seriemesteren Norrköping var verst tenkelig trekning for Rosenborg, var det kanskje ikke like ille den andre veien.

Les også

Champions League-kvalifisering: Tøff trekning for Rosenborg

Har respekt

Svenskene kunne fått skotske Celtic, hviterussiske BATE Borisov eller serbiske Røde Stjerne. Eller Ståle Solbakkens FC København. I stedet ble det altså Rosenborg.

— Vi kunne nok ha fått tøffere motstand, og vi kunne ha fått lettere motstand. Det er en vanskelig motstander. De leder serien og har et bra lag, sier lagkaptein Andreas Johansson til fotbollskanalen.se.

— Jeg tror det er bra vi fikk et nordisk lag. Da får vi litt lettere kontroll på hvordan de spiller, følger han opp.

Den andre kvalikrunden, som Rosenborg vinne for å ha mulighet til å spille i et gruppespill i Europa denne høsten, starter med hjemmekamp på Lerkendal 12. eller 13. juli. Bortekampen i Norrköping spilles uken etter.

— Det er veldig positivt. Da får vi avslutte hjemme. Jeg håper vi selger ut hele arenaen og at det blir en enda heftigere stemning enn det pleier å være. Jeg håper den stemningen kommer til å løfte oss og ta oss videre, sier Johansson, som har spilt med RBKs Holmar Örn Eyjolfsson i tyske Bochum tidligere.

Les også

Slik blir RBKs kamp om 250 mesterligamillioner

— Ikke mareritt

Han tror Rosenborg har en liten fordel med erfaringen fra europacup tidligere, uten at han mener det vil spille så veldig stor rolle.

— Men vi har også erfarne spillere som har spilt ute i Europa, sier Johansson.

Norrköping skal spille europacup for første gang på 16 år.

Christer Gustafson fulgte trekningendirekte for Norrköpings Tidningar. Han er optimistisk på svenskenes vegne.

— Jeg tror sjansen finnes. Dette var den beste motstanderen IFK kunne få bortsett fra Hafnafjördur (Island), om jeg får gradere de mulige motstanderne, skrev han i sin livedekning.

— Lett? Nja. Men i alle fall ingen mareritt-trekning for IFK, konkluderte han.

Publisert: