Oilers seiret i nervepirrende kamp: – Denne var viktig

Scoringen fra Eirik Salsten ble avgjørende da Stavanger Oilers utlignet til 1-1 i kamper mot Frisk Asker.

Oilers smeller pucken i mål under lørdagens kamp mot Frisk Asker.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

DNB ARENA (Aftenbladet): Oilers tok en særs viktig seier mot Frisk Asker i kvartfinaleserien lørdag kveld. Det ble en veldig spennende avslutning på kampen da Frisk reduserte til 3-2 et kvarter før slutt, men Eirik Salstens scoring viste seg å bli den avgjørende.

Dermed utlignet Oilers til 1-1 i kamper.

– Denne var viktig. Det var to jevne lag utpå der, men jeg synes vi var hakket bedre enn dem i det meste, oppsummerer Oilers-trener Pål Gulbrandsen overfor Aftenbladet.

– De fikk et litt heldig overtallsmål på slutten der som gjorde det litt spennende, men jeg synes egentlig vi hadde god kontroll, fortsetter han.

Les også

Vi fulgte Oilers-Frisk Asker direkte

Cornet ga Oilers ledelsen

Oilers tok ledelsen etter et veldig effektivt overtall. Markus Søberg la inn foran mål til Philippe Cornet, som først avsluttet på keeper, før han styrte inn sin egen retur til 1-0 for hjemmelaget.

Med 20-9 i skudd etter de første tjue var det ingenting å si på at Oilers gikk til pause med ledelse.

Det var flere tøffe dueller i løpet av kampen.
Les også

TV 2-ekspert gir Oilers én sjanse: – Panikk-knappen begynner å blinke

Foster utlignet for Frisk

Oilers fikk en utvisning for å ha for mange spillere på isen midtveis i midtperioden. Det utnyttet Taylor Foster, som satte inn utligningen i overtall.

Men denne gangen skulle Oilers slå tilbake. Bare 47 sekunder gjenstod av perioden da William Rapuzzi på herlig vis skar inn fra kanten og satte pucken over hodet på Frisk-målvakt Nicklas Dahlberg.

Lassi Kokkala fikk en alle tiders mulighet til å øke til 3-1 like etter pausen, men finnen bommet på utrolig vis. Da var det nok godt å se Eirik Salsten banke pucken i krysset like etterpå.

En herlig scoring på et veldig gunstig tidspunkt for Oilers. Nå handlet det bare om å holde på ledelsen den tredje perioden.

– Det var veldig deilig. De var litt passive i undertallet og jeg fikk vandre litt fremover, så da prøvde jeg like godt lykken. Det var herlig å se at pucken fant veien til nettmaskene, sier Salsten om scoringen.

Les også

Oilers-treneren om Frisk Askers spillere: – De faller jo som eiketrær

Salsten ble matchavgjørende

Men Frisk ga seg ikke selv om Oilers gikk opp i 3-1. Et kvarter før slutt reduserte Anders Bastiansen til 3-2, og dermed var det full kamp igjen.

Frisk kastet spillere fremover mot slutten, men Oilers forsvarte seg heroisk og rodde den viktige seieren i land.

Nå står det altså 1-1 i kamper i kvartfinaleserien - som dermed fortsatt er helt åpen.

Neste kamp går i Askerhallen mandag klokken 19.

Publisert: