Drakt-bloggen: Norge-drakter å være stolt av

<p>Umbro har lykkes med årets Norge-drakter.</p>

Oslo 20120524.Fotballandslagets nye drakter ble presentert på Ullevaal stadion torsdag.Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

SE NEDERST I INNLEGGET FOR EN NÆRMERE TITT PÅ DRAKTENE!

Norge lanserte sine nye Umbro-drakter i dag, og la meg si det med en gang: Jeg er meget fornøyd med dem. Draktene er enkle, rene og klassiske, og står til en femmer på terningen. Umbro-logoen finnes bare én plass på drakten, og utenom stolpen ned fronten er det ikke noe fiksfakseri. Nydelig.

Noen vil kanskje rynke på brynene over stolpen ned drakten, men jeg synes det fungerer meget bra. Særlig i førstedrakten gir det jo en virkning av stripene fra flagget, og det kan jo ikke være feil for et landslag. Stripene er også brukt med fin effekt på strømpene, som nå er røde.

Det som kunne løftet draktene helt opp til sekseren, hadde vært hvis stolpen kun gikk fra toppen av skulderen og ned til logoen. Da hadde en fått samme flagg-effekten, mens stolpen ikke hadde blitt like dominerende.

Den største framgangen er det uten tvil i andredrakten. Her har Norge tatt spranget fra et restelager på 90-tallet til 2012. Det eneste jeg ikke like helt, er strømpene. De får litt for mye Island-preg med den fargekombinasjonen som er nå.Som konklusjon kan jeg bare gratulere Umbro med flotte Norge-drakter, som jeg tror også vil selge godt. For dem som lurer, så er ikke dette første Norge-drakter med denne flagg-effekten. Umbro har hatt flere variasjoner av dette, som på bildet av Petter Rudi fra 1997. Årets utgave sunes jeg likevel er den beste.

ENIG ELLER UENIG? SKRIV I KOMMENTARFELTET UNDER!

Publisert: