Adidas-bonanza: Hvis Belgia spiller like bra som drakten er, vinner de VM

Høytidsdag for draktelskere: I dag kom ni nye Adidas-drakter før sommerens VM i Russland. Jeg synes Belgias drakt er aller best blant mange lekre drakter.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det er tydelig at Adidas sine designere denne gang har gått tilbake i tid for å finne inspirasjon til draktene. Se bare på motivet på tvers på Tyskland-drakten - det har en klar inspirasjon fra mønsteret på drakten til Vest-Tyskland da de vant VM i 1990. Denne drakten har for øvrig blitt kåret til tidenes beste.

Spania-drakten er en modernisert versjon av hvordan laget så ut under VM i 19945, mens Belgias smykke av en drakt viser tilbake til hvordan laget så ut i EM-sluttspillet i 1984.

Belgia

Grade: 6 out of 6

Her er det faktisk ingen ting å trekke for! Adidas kom med to glimrende Belgia-drakter til EM i 2016, og følger her opp med en moderne tolkning av 1984-drakten. Den tolkningen er helt i toppklassen.

1984-versjonen er til og med forbedret, siden det ikke er et hvitt felt bak mønsteret på framsiden av drakten. Bare for å smøre inn at dette er en klassedrakt, så er Adidas-stripene lagt en rødtone mørkere enn resten av drakten. Ah, lekkert!

Spania

Grade: 5 out of 6

Spanias drakt er svært lik den som ble brukt i VM i 1994. Versjonen er noe modernisert, og dette er en flott drakt. Likevel mangler den det lille ekstra for å nå helt opp. Fiffig grep med at Adidas-stripene er lenger fremme på skulderen enn vanlig. Jeg håper og tror at buksene blir i samme mørkeblå fargen som i 1994-versjonen.

Tyskland

Grade: 5 out of 6

Die Mannschaft får denne gang en drakt som viser tilbake til 1990, da laget vant VM som Vest-Tyskland under Franz Beckenbauers ledelse. Det ville blitt feil å lage en tro kopi av 1990-drakten, og i stedet har Adidas gått for et monokromt mønster der flaggfargene pleide å være. Tittelforsvarerne kommer med en nydelig drakt også denne gang!

Argentina

Grade: 5 out of 6

Argentinas drakter er det ikke så mye å gjøre med fra gang til gang. Denne gang er det 1998-versjonen som får en remake, og det i litt modernisert versjon. Legg merke til den grafiske effekten i de lysewblå stripene, som får drakten til nærmest å se ut som et flagg som vaier i vinden.

Colombia

Grade: 5 out of 6

Nok en retro-inspirert drakt med en moderne vri. Her er det 1990-drakten (tenk Carlos Valderrama og håret hans) som feires med denne drakten. Ganske så vellykket, og en stilren drakt.

Mexico

Grade: 4 out of 6

Her hentes nok et retro-element inn, men i modernisert versjon. I 1991/92 kom Adidas med Equipment-kolleksjonen, (følg lenken for Liverpools drakt fra denne sesongen), og drakter med brede Adidas-striper på skuldrene. Mønsteret på sidene spiller på dette, og det gjøres ganske vellykket. Helt grei drakt.

Grade: 4 out of 6

Dette er etter min mening ikke blant de mest vellykkede Japan-draktene fra de siste årene. Jeg synes det blir litt vel mye mønster i fronten. Fin drakt, men Adidas kan bedre enn dette.

Sverige

Grade: 4 out of 6

Sverige skal ut i playoff mot Italia, så det er langt fraq sikkert at vi får se denne i VM, men jeg tar den med uansett. I denne drakten finnes det et mønster en kjenner igjen fra slutten av 1980-tallet. Det løfter en ellers ganske så ordinær drakt. Pluss for at Adidas-stripene går ned langs sidene.

Russland

Grade: 2 out of 6

Her lurer jeg fælt på hva Adidas har tenkt på. Jeg skjønner jo at dette skal være en retro-drakt, men da holder det ikke å finne fram designet fra 1990-tallet og ikke tilføre noen moderne elementer. Russland har hatt en lang rekke med flotte Adidas-drakter de siste årene, men her stopper det altså helt opp. Skuffende.

Hva synes du? Legg inn kommentar nederst på siden!

Publisert: