Molde avga poeng for tredje kamp på rad

Etter to strake tap måtte Molde vinne for å holde liv i et tynnslitt gullhåp, men etter 1-1 borte mot Odd kan det bli tøft nok for MFK å ta seriemedalje.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

MFK var inntil nylig et av norsk fotballs store formlag, men tapene for Stabæk (1-3) og Ranheim (2-3) har spolert mye for Ole Gunnar Solskjærs menn.

I Skien startet det lovende for Molde. Gjestene tok føringen da en uheldig Martin Broberg stanget ballen i eget nett etter en corner i det 18. minutt.

Like etter kunne brennhete Erling Braut Haaland doblet til 2-0. Odd rotet det til for seg selv i egen boks, og det ga Haaland sjansen alene med keeper. Sondre Rossbach fikk fram en sterk hånd og reddet mesterlig.

Les også

RBK med ny seier etter sjansesløseri

Valgte feil

Odd spilte bra i jakten på en utligning, og i det 68. minutt kom den. Espen Ruud scoret fra kort hold etter en corner fra Elbasan Rashani.

Molde koblet et grep om kampen etter 1-1-målet, men seks minutter før slutt burde Ruud blitt tomålsscorer og tatt Odd opp i føringen. Nok en gang var det et hjørnespark som skapte paniske scener i Molde-boksen. Ruud prøvde å være akrobatisk, men den varianten fungerte dårlig.

Hadde forsvarsveteranen i stedet gått for å ta ned ballen, ville han vært helt alene til å score på tre meter.

Les også

Molde-angriper klar for skotsk klubb

Tolv poeng bak RBK

Odds første store sjanse i kampen kom etter en halvtime. Birk Risa kom alene med keeper, men presterte å feie ballen over mål fra fem meter. I forkant forsøkte Torgeir Børven seg på en avslutning, men han bommet på ballen. Helt håpløst var det ikke, for missen førte til at Risa fikk en perfekt pasning.

Tidlig i annen omgang kunne Haaland gitt Molde 2-0. Odd-stopper Vegard Bergan feilberegnet et langt oppspill, og dermed var gjestenes Salzburg-solgte spiss alene i bakrom. Han hamret til, men forsøket gikk over mål.

Med 1-1-resultatet er Molde nummer fire på tabellen. Romsdalslaget er fire poeng bak Haugesund på bronseplass. Det skiller nå hele tolv poeng opp til serieleder Rosenborg.

Odd er bokført med 27 poeng og ligger på 10.-plass. (@NTB)

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Odds BK

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Kristiansund137241312123
4Rosenborg146442619722
5Vålerenga145632520521
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Camilla Herrems verste opplevelse: – Jeg følte meg som en sviker

 2. Gråtkvalt Tufte etter OL-skuffelse: – Mitt ansvar

 3. Båt med tre personer veltet i Kristiansand

 4. Dette skjer i OL søndag

 5. Redningsaksjon på Kjerag lørdag kveld

 6. Stavanger-kvinna er reisande lege i naud: – Eg ser på oppdraga mine utanlands som ein slags vaksinasjon mot det å ta vår velstand for gitt