Drillo vraker Solskjær, Johnsen og Berg – men Høgli er med på tidenes landslag

Egil Drillo Olsen har tatt ut sin favorittellever fra sin tid som landslagssjef. Der er Tom Høgli med.

HYLLES: Her er Egil Drillo Olsen og Tom Høgli foran en landskamp mot Slovakia i 2010.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

– Det er få spillere de siste 10–12 årene som til de grader har redusert Ronaldo til ufarlig i en kamp. Én mot én defensivt var Tom fantastisk, sier Drillo til TV 2.

Kampen han snakker om er Portugal-Norge den 4. juni 2011. Portugal vant 1–0, men Høgli stoppet alle forsøk fra verdensstjernen Ronaldo.

Tom Høgli hadde fått med seg at Drillos «uttak» da iTromsø ringte han mandag morgen.

– Det er klart det er artig, selvfølgelig. Det betyr jo litt at det kommer fra en person som ham. Det er stort å bli nevnt. Jeg legger ikke skjul på det, men dette er vel mest en artig greie, sier jordnære Høgli i kjent stil.

Stiv lyske

TIL-backen fikk 49 A-landskamper.

– Det er jo én mot én-ferdighetene mine som jeg har bygd karrièren på, kan du si. Det var en fin tid med Drillo på landslaget, og jeg var i bra form da. Egentlig trodde jeg i en periode at jeg kunne hamle opp med de fleste jeg møtte. Jeg følte meg ganske sterk på den tiden, sier Høgli til iTromsø.

STOPPET RONALDO: Her er Tom Høgli best i en duell med Ronaldo.

– Enn nå da? Kan du hamle opp med de fleste vingene i Eliteserien?

– Ja da, det gjør jeg. Jeg må komme meg i toppform, svarer Høgli, som har slitt med en stiv lyske i det siste.

Derfor var han ikke aktuell til gårsdagens utsatte kamp mot Strømsgodset.

– Det passet meg fint at det ikke ble kamp i går. Jeg trener nok litt alternativt denne uken også. Jeg håper å bli klar til Molde-kampen (2. april), sier 34-åringen.

– Store navn som ikke kom med

Drillo har vraket Henning Berg, som er en konkurrent til Høgli om backplassen. Heller ikke Ole Gunnar Solskjær eller Ronny Johnsen er med.

– Om jeg skulle tippet elleveren tror jeg ikke at jeg hadde satt meg selv der. Det er veldig mange store navn som ikke kom med. Det er selvfølgelig smigrende, men det er jo mest en artig greie, gjentar Høgli.

Her er Drillos beste lag:

Erik Thorstvedt–Tom Høgli, Brede Hangeland, Rune Bratseth, John Arne Riise–Joshua King, Øyvind Leonhardsen, Kjetil Rekdal, Erik «Myggen» Mykland, Tore André Flo–John Carew.

Publisert: