Mata reddet Manchester Uniteds Champions League-håp

Norwich nærmer seg nedrykk etter nytt tap.

Juan Mata satte inn den avgjørende scoringen da Manchester United slo Norwich.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Manchester United slo Norwich 1-0 lørdag og holder liv i håpet om Champions League-spill. Kanarifuglene nærmer seg nedrykk.

– Vi trengte denne seieren. Alt handlet om tre poeng i dag, så får vi se hva som skjer mellom Manchester City og Arsenal (søndag). Vi vil gjøre alt for fansen vår, de fortjener suksess, sa Mata etter kampslutt.

Mye sto på spill for begge lag på Carrow Road. Manchester United er på jakt etter den mye omtalte Champins League-billetten, mens Norwich kjemper en innbitt kamp for å beholde plassen i Premier League.

Etter 90 minutter var det Louis van Gaals United-mannskap som kunne reise fornøyde hjem. 18 minutter gjensto av kampen da Wayne Rooney fant Juan Mata på fri på bakerste stolpe, og spanjolens avslutning i nærmeste hjørne var verdt tre poeng.

Sjansefattig

Sjansen var en av få i et langt fra hendelsesrikt oppgjør. Norwich-spiss Cameron Jeromes heading rett på United-keeper David de Gea etter fire minutters spill var første omgangs største sjanse.

Store måltilbud var det heller ikke mange av etter pause. Kampen ebbet ut med 1-0-seier til United, hvilket betyr at de røde fra Old Trafford kun er poenget bak Manchester City når begge lag har to kamper igjen å spille.

Byrivalene kjemper om den viktige fjerdeplassen.

Norwich er på sin side fortsatt nest sist på tabellen. De øvrige nedrykkslagene spiller senere lørdag.

– Det ser vanskelig ut nå, vi er nødt til å håpe på at Sunderland og Newcastle taper kamper. Vi er nødt til å kjempe videre, men vi er nødt til å slutte å gjøre feil. Vi begynner imidlertid å få dårlig tid, sa Norwich-manager Alex Neil etter ettmålstapet.

Martial skadd

Matteo Darmian måtte ut med skade tidlig i kampen.

Skåret i gleden for United lørdag kom før kampstart. Franske Anthony Martial sto i Uniteds startoppstilling da den ble presentert én time før avspark på Carrow Road, men kort tid etter kom det kontrabeskjed.– Anthony Martial pådro seg et problem under oppvarmingen og erstattes i startoppstillingen av Ander Herrera, opplyste United på sin Twitter-konto.

Martial skal angivelig ha pådratt seg en muskelskade i låret. Det kan bety at unggutten går glipp av de resterende to ligakampene denne sesongen.

Også italienske Matteo Darmian måtte forlate banen med skade lørdag. Omfanget av forsvarsspillerens skade er ikke kjent. (©NTB)

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk