Målmaskinen Messi ladet opp på fødestuen - den nybakte pappaen sendte Chelsea ut av Champions League

Lionel Messi så ut til å ha hentet overskudd på fødestua da hans Barcelona avanserte fra mesterligaens åttedelsfinale med 3-0 hjemme mot Chelsea onsdag.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Barcelona-Chelsea 3–0 (4–1 sammenlagt)

Oppgjøret i London endte 1-1, men på Camp Nou var Barcelona klart best fra start og hentet en klar seier, mye takket være Messi.

Argentineren sto over helgens seriekamp mot Málaga etter at hans kone fødte parets tredje sønn.

Onsdag var han tilbake i startoppstillingen og virket å ose av spilleglede innledningsvis.

Det endte til slutt med to mål og én målgivende pasning, og 30-åringen ble med det den andre spilleren i mesterligaens historie som har scoret 100 mål i turneringen.

Kun Cristiano Ronaldo (117) kan skilte med bedre tall.

Chelseas Marcos Alonso traff tverrliggeren underveis i kampen og skulle muligens hatt straffe etter pause. Han erkjente imidlertid at både Messi og Barcelona ble for sterke over to kamper.

– De har Lionel Messi, og jeg synes de var det beste laget til tross for at vi ga dem kamp begge ganger. Når vi slipper inn enkle mål og misser våre sjanser blir det vanskelig mot dette laget, sa spanjolen ifølge BBC.

Les også

Vi fulgte kampen direkte: Messi herjet med Chelsea - mål og målgivende

Lionel Messi ble som så mange før forskjellen på lagene da Barcelona gikk til mesterligaens kvartfinale etter 3-0-seier mot Chelsea. Foto: AP Photo/Manu Fernandez / NTB scanpix.

Tunnel

Allerede etter et par minutter i Barcelona satt ballen i nota bak Chelsea-målvakt Thibaut Courtois.

Nydelig kombinasjonsspill mellom Messi og Luis Suárez sendte førstnevnte fri skrått ute til høyre. Med høyrefoten plasserte han ballen mellom beina på Courtois, som ikke var patent. Scoringen etter to minutter og åtte sekunder var for øvrig den raskeste i Messis karriere.

Vertene fortsatte å styre kampen, og etter 20 minutter eksploderte laget i kontringsfasen. Cesc Fàbregas rotet bort ballen for Chelsea, og Messi tok over før han passerte et par mann og spilte fri Ousmane Dembélé. Med høyrefoten dunket han til, og ballen føk inn i nettaket til 2-0 for Ernesto Valverdes mannskap.

Marcos Alonso var svært nær redusering for Chelsea like før pause, men hans frispark fra rundt 20 meter smalt i stolpen og forsvant utenfor.

Ny tunnel

Antonio Contes mannskap gikk ut langt høyere etter pause og var flere ganger nær redusering. Etter 50 minutter skulle laget muligens hatt straffespark da Marcos Alonso gikk over ende inne i feltet, men dommeren vinket spillet videre til store protester fra Chelsea-spillerne.

Gjestene fortsatte å stange mot et uvanlig dyptliggende Barcelona, men etter 63 minutter viste Messi fram litt mer magi og satte spikeren i kista.

Denne gangen dro han seg fri ute til venstre, men valgte samme avslutningsteknikk som ved 1-0. Nok en gang var det plass mellom beina på Courtois, som måtte se ballen gå i mål og vinke farvel til det siste lille håpet om en snuoperasjon og videre avansement.

Kvartfinalene i mesterligaen trekkes fredag, og Barcelona seiler nå opp som laget man helst vil unngå å møte.

Bayern München på cruisekontroll enkelt videre

Det var aldri den store spenningen i mesterligaens åttedelsfinale da Bayern München slo Besiktas 3-1 borte onsdag og gikk videre med 8-1 sammenlagt.

Grunnlaget for kvartfinalebilletten ble lagt på hjemmebane da det tyske storlaget ikke ga seg før det to 5-0 på måltavla.

Dermed ble kampen i Tyrkia nærmest en formalitet, men Bayern-laget fullførte med stil og vant 3-1. Thiago Alcántara ga laget ledelsen etter 18 minutter før et selvmål av Gökhan Gönül like etter pause førte det tyske laget opp i 2-0.

Vagner Love scoret et trøstemål da han reduserte etter 59 minutter, men Bayern München økte til 3-1 etter 84 minutter da et innlegg til slutt fant Sandro Wagner som hadde en enkel jobb med å sette inn scoringen.

Motbakken for Besiktas startet allerede etter 16 minutter i den første kampen da Domagoj Vida fikk rødt kort etter en takling som bakerste mann.

Scoringer fra Thomas Müller (2), Robert Lewandowski (2) og Kingsley Coman sørget for at det tyrkiske laget ikke hadde annet enn æren å spille for på hjemmebane.

Mesterligaens kvartfinaler trekkes fredag.

(©NTB)

(©NTB)

Publisert:
  1. Cristiano Ronaldo
  2. Lionel Messi
  3. FC Barcelona
  4. Chelsea FC

Mest lest akkurat nå

  1. Mann i 30-årene risikerer for­varing etter å ha for­grepet seg på ett år gammel datter

  2. Fire nye smitte­tilfeller i Stavanger – ingen i Sandnes eller Sola

  3. Hun har en Porsche i roségull: – Nå som verden er så trist, trenger vi farger

  4. – Vandalisme å ikke grave mer under Domkirken

  5. Eva hadde kjørt lastebil i flere år. Da pande­mien brøt ut, så hun en annonse hun ikke klarte å legge fra seg

  6. De fleste syns det er OK å kjøre litt for fort