Amerikansk tennishelt ble så imponert over Casper Ruud at han straks ga ham kallenavn

Nordmannens storspill legges merke til av alle i tennismiljøet, forteller ekspert.

Casper Ruud har hatt mye å juble for det siste året.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

2017 ser ut til å bli året der norske Casper Ruud (18) får sitt definitive gjennombrudd som tennisspiller. Talentet har allerede klatret opp på en knallsterk 133. plass på verdensrankingen, blant annet etter storspill i en ATP 500-turnering i Rio nylig.

Der spilte han seg smått sensasjonelt til en semifinale, og hadde den spanske stjernen Pablo Carreno Busta i kne. Ruud hadde matchball i det andre settet mot spanjolen som er rangert som den 24. beste spilleren på kloden. Busta avverget faren, og klarte til slutt å knipe finaleplassen.

Onsdag kveld gikk det ikke like godt da han tapte for Federico Delbonis (54 i verden) i 2. runde i Sao Paolo.

Les også

Casper Ruud nær idrettsbragd: Var én ball unna å nå finale i storturnering

Fikk ros på Twitter

At Ruud spilte god tennis mot profilerte motstandere sist gikk ikke ubemerket hen.

Blant andre har den tidligere storspilleren Brad Gilbert, med en bronsemedalje fra OL på merittlisten, latgt merke til den norske 18-åringens storspill. Amerikaneren har også bakgrunn som tennistrener og ekspert.

Fascinasjonen delte han med sine 129.000 følgere på Twitter.

Han mente Ruud utnyttet muligheten han hadde fått til å delta i turneringen til det fulle.

Les også

Oppturen fortsetter for Casper Ruud: Enkelt videre i Brasil

– Fantastisk så langt fra 18 år gamle Ruud, kommenterte han underveis i kampen mot Carreno Busta.

Brad Gilbert hadde en god karriere som tennisspiller. Han spilte inn over 5,5 millioner dollar som aktiv, og var blant annet rangert som verdens 6. beste spiller i utgangen av 1989.

Så startet Gilbert jobben med å finne et passende kallenavn til det norske tennistalentet.

– Jeg tenker på mulige kallenavn for Casper Ruud. Åpenbart er det Ruud Awakening, Casper det vennlige spøkelset. Eller hva med henrivende Ruud?, spurte han følgerne sine.

Les også

Casper Ruud med kjempebyks på verdensrankingen

– «Alle» har lagt merke til ham

Det ble tap mot den spanske stjernen, men Ruuds storspill i turneringen gjorde at nordmannen gjorde et byks på verdensrankingen, til 133. plass. Han er nå er Nordens beste spiller:

– Det er mange som synes det er veldig bra, og det er utrolig gøy, men det er fortsatt 132 spillere foran meg, så jeg må fortsette å spille bra og samle poeng, sa han til NTB da det ble klart.

En som har registrert Brad Gilberts ros av den norske tennisspilleren, er Christer Francke, tenniskommentator i Eurosport. Han er mektig imponert over det nordmannen har levert den siste tiden.

– Brad Gilbert følger med og har lagt merke til det Casper Ruud gjør. Det er mange som er imponert. Alle har lagt merke til ham i tennisverdenen nå, sier Francke.

Tror topp 100 er innen rekkevidde

Han mener semifinaleplassen i Sør-Amerikas største turnering er det største en norsk tennisspiller har levert siden pappa Christian Ruud spilte seg til semifinaler i lignende turneringer i sin storhetstid.

Han sier mange har fått opp øynene for Casper Ruud. Det startet da unggutten vant sin første Challenger-turnering i Spania før jul. Bragden er blitt fulgt opp med flere gode resultater på seniornivå - det i en alder av 18 år.

– På et år har han gått over 1000 plasser på rankingen. Det har gått ekstremt fort. Det er klatring som typer som Murray, Djokovic og Murray kunne gjøre. De aller aller beste har klatret fort opp på rankingen, sier tenniseksperten.

Han er tydelig på at det ikke gir noen garanti for at man blir en verdensstjerne tross den voldsomme klatringen i ung alder. I mai spilles French Open. Én av fire Grand Slams i løpet av en sesong. Der kan Ruud være forhåndskvalifisert om han fortsetter trenden og klatrer inn blant verdens 100 beste spillere.

For å nå dette må han sanke inn drøye 100 rankingpoeng.

– Jeg tror det er innenfor rekkevidde med topp 100 forhåpentligvis før French Open. At Casper Ruud spiller en Grand Slam i 2017 tror jeg skjer, sier han.

Les også

Oppturen fortsetter for Casper Ruud: Enkelt videre i Brasil

Ruud er for tiden opptatt med å spille en ny ATP-turnering i Brasil. Nordmannen fikk en perfekt start da han slo ut Akira Santillan med sifrene 6–4/6–4.

Onsdag tapte han 7–5/6–3 for argentinske Federico Delbonis i 2. runde.

– Det kan hende han er litt sliten etter forrige turnering. Det bør ta litt ekstra på når du er i den alderen. Han er ikke så erfaren ennå til å spille storturnering uke inn og uke ut, sier Christer Francke.

Publisert: