Tidligere TIL-spiller går til Fløya: – Jeg vet at valget er utradisjonelt

Fredrik Michalsen har bestemt seg for hvor fotballfremtiden ligger. Samtidig er han klar på at forretningskarrieren akkurat nå er viktigst.

Fredrik Michalsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

21-åringen fra Tromsø har de siste sesongene vært i TILs A-stall. Født i 1996 var Michalsen å regne som en av den mye omtalte gullgenerasjonen. Sammen med Runar Espejord, Ulrik Yttergård Jenssen, Mikael Norø Ingebrigtsen og Jostein Gundersen var Michalsen i halvannet år i A-lagsstallen samtidig.

Denne vinteren har disse fem blitt splittet opp. Ingebrigtsen har dratt til Gøteborg. Jenssen har reist til Danmark.

Michalsen på sin side var i høst utleid til islandske Fjölnir. Tilbake i vinter var planen at han skulle bruke forsesongen på å se an muligheten for spilletid på A-laget.

Etter at klubben kom tilbake fra treningsleir i Spania ble det klar at TIL avsluttet avtalen med Michalsen etter ønske fra spilleren selv.

– God fotballspiller

I ettertid har Michalsen trent med TUIL. Der ga han nylig beskjed om at en overgang dit ikke blir aktuell.

Fløya blir i stedet hans neste klubb. Selv om kontrakten ikke er skrevet under ble spiller og klubb enig tirsdag kveld om at Michalsen skal returnere til klubben han var til han var 14 år.

– Vi får en utrolig god fotballspiller som kan spille på midtbanen, og være en backupløsning på stopperplass. Han er sterk fysisk og kommer fra et godt miljø i TIL, sier Fløya-trener David Lundblad til iTromsø.

Michalsen, sønn av tidligere TIL-spiller Kjetil Emil Olsen, har på sin side tatt klare valg også på utsiden av fotballen. Han studerer økonomi og er involvert i selskapet Napoleon Invest som blant annet driver eiendomsutvikling.

– Jeg har lyst å heve læringskurven innenfor den jobben og de prosjektene vi har. Det har vært utrolig inspirerende å jobbe med det den siste tiden, forteller Michalsen til iTromsø.

– Ikke en nedtur å gå til Fløya

21-åringen erkjenner at overgangen til lavere divisjoner gjør at han prioriterer den sivile karrieren mest.

Jeg har fått spille litt Eliteserie og hatt det artig som profesjonell fotballspiller i flere år. Fortsatt har jeg ambisjoner som fotballspiller, men nå er det viktig å spille mye, og det tror jeg at jeg får i Fløya. Jeg legger ikke skjul på at valget om å prioritere bort den profesjonelle fotballkarrieren er utradisjonelt, men det blir fint for meg å få spille fotball på et ok nivå, og fortsatt prioritere karriere og jobb. Å få brukt hodet trigger meg, sier Michalsen.

Han understreker at det ikke er en nedtur å gå til Fløya etter flere sesonger i TILs A-stall.

– Fløya er en fin klubb med fine fasiliteter. Jeg har brukt utrolig mye tid der da jeg vokste opp, og gleder meg mye, sier Michalsen.

Publisert: