I fjor avsluttet Filip Ingebrigtsen sesongen med en dårlig følelse. Det vil han gjøre noe med i år.

Får muligheten til å avslutte med stil om en uke.

Filip Ingebrigtsen er klar for Diamond League-finale i Sveits.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Den mellomste av friidrettsbrødrene Ingebrigtsen har en god sesong bak seg, men den har også inneholdt noen nedturer. EM i Berlin ble ikke det eventyret han hadde sett for seg. Ribbeinsbristen han pådro seg i forsøket på 1500 meter ødela medaljesjansene.

Kommende torsdag løper han favorittdistansen under Diamond League-finalen i Zürich. Der handler alt om å runde av sesongen med stil. Det klarte han ikke for ett år siden.

– I fjor hadde jeg en veldig dårlig avslutning på sesongen. Jeg ble syk etter VM og fikk en liten nedtur på tampen av sesongen. Selv om det var en god sesong, gikk jeg ut av sesongen med en litt dårlig følelse. Jeg hadde ikke flagget til topps, sier Filip Ingebrigtsen til NTB.

Les også

Lillebror Ingebrigtsen avsluttet festkvelden med seier

Godfølelsen

Årets sesong har han planer om å avslutte sterkt.

– I år begynte jeg veldig dårlig, og fikk i tillegg en nedtur i EM, men samlet sett har det vært en god sesong. Det hadde vært gøy å avslutte på samme måte, sier 25-åringen.

Å levere en god 1500 meter i det sterke selskapet i Zürich ville betydd mye.

– Helt klart. Det er finalen, det er de beste gjennom hele sesongen som har kvalifisert seg dit, og det er deilig å ta med seg godfølelsen inn i en lang vinter, sier Filip Ingebrigtsen.

– Kan du vinne finalen?

– Absolutt. Det tror jeg at jeg er god nok til, fastslår 25-åringen.

I så fall blir torsdagskvelden i Sveits også en solid lønningsdag. Vinneren får drøyt 400.000 kroner, mens annenplassen premieres med 160.000 kroner og tredjeplassen 80.000 kroner.

Les også

Filip Ingebrigtsen med NM-sølv tross ribbeinsbrist

Zürich, så bryllup

Selv om sesongen rundes av i tiden om kommer, blir det neppe mye tid til å hvile på laurbærene for mellomstebror Ingebrigtsen. I neste måned gifter han seg med sin utkårede Astrid Mangen Cederkvist.

25-åringen avviser at han er fritatt fra bryllupsplanlegging i jakten på en Zürich-triumf.

– Nei, nei, nei. Det er gøy å være med på litt andre ting enn bare idrett og ikke bare tenke på det. Det er fin avkobling. Det blir nok litt bryllupsplanlegging, smiler han, men er rask med å legge til:

– Men jeg kjenner jeg meg selv rett, blir det nok også litt skippertak.

Publisert: