Slik minnes cupheltene sin avdøde trener: – Han var en hedersmann

Terje Skarsfjords bortgang har gjort stort inntrykk på «Rush», Årst og Hafstad.

SAVN: TIL-legendene fra 1996 har kun gode ord å si om sin tidligere trener. Fra venstre Ole Martin Årst, Thomas Hafstad og Sigurd Rushfeldt.
 • Tobias Stein Eilertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Alle tre var en del av det legendariske 1996-laget som sikret klubbens siste cupgull under ledelse av Terje Skarsfjord, som sovnet stille inn mandag, 75 år gammel, etter en lengre sykdomsperiode.

– Jeg fikk beskjeden av (Thomas) Hafstad i går morges (tirsdag). Jeg minnes Terje først og fremst som en fantastisk mann på alle mulige måter. En ting er det fotballfaglige med ‘96 og alt det der, men han var så vanvittig mye mer enn det. Han var av mennesketypen helt utenom det vanlige, en fin fyr som var godt likt av alle. Fin, lun, med glimt i øyet, men autoritær når han måtte. Jeg er veldig takknemlig for alt han gjorde for meg det året der i 1996, både på og utenfor banen, sier Ole Martin Årst til iTromsø.

Les også

Tidligere Tromsø-trener Terje Skarsfjord er død

Heltene

1996-sesongen var året Ole Martin Årst og Thomas Hafstad fylte 22 år. Årst og to år eldre Sigurd Rushfeldt ble de store heltene med hver sin scoring i 2-1-seieren mot Bodø/Glimt i cupfinalen på Ullevaal.

– Jeg var relativt ung og hadde vanvittig mye respekt for Terje, samtidig som vi hadde en veldig fleipete tone. Det er ikke mange mennesker man kan ha begge delene med. Han vil bli husket som en trenerlegende, men det er først og fremst typen han var som jeg var oppriktig glad i. Et varmt menneske som vil bli savnet, sier Årst.

Da Årst returnerte til TIL sommeren 2003, begynte også «Skars» sin siste TIL-periode.

Ole Martin Årst misset som kjent den livsviktige seriefinalen borte mot Rosenborg på Lerkendal, på grunn av fødsel, da Arne Vidar Moen stanget TIL til fornyet kontrakt på overtid.

At Årst sto over var en avgjørelse som ble hyllet av alle, foruten Ivar Hoff.

– Det var han (Terje Skarsfjord) ringte på morgenen før fødselen. Ole Martin, det er kun du som kan bestemme hva som er den riktige avgjørelsen. Jeg støtter deg uansett, sa han, forteller Årst.

– Jeg hadde vanvittig mye respekt for Terje, sier Ole Martin Årst.

– Nord-Norge-patriot

Både Årst og Rushfeldt gikk hen og fikk store karrierer. «Rush» har sterke minner fra da han spilte under Skarsfjord.

– Han var faglig sterk, oppførte seg korrekt overfor spillere, hadde glimt i øyet, så alle i gruppa og var en Nord-Norge-patriot, sier Sigurd Rushfeldt.

– Han var en hedersmann og godt likt av alle, men stilte også krav. Utrolig trasig å høre at han var gått bort, legger Norges mestscorende spiller gjennom tidene til.

Fulgte hele karrieren

En som tok dødsfallet ekstra tungt var naturlig nok Thomas Hafstad (43). Født og oppvokst i samme by som Terje Skarsfjord, og god venn med sønnen Rune.

– Jeg har kjent Terje veldig lenge og er veldig god venn med sønnen, Rune. Det er forferdelig trist at han nå har gått bort. Han var en trenerlegende her i Tromsø, hjemme i Narvik, og hadde et stort navn i Fotball-Norge. Han var en herlig, omgjengelig fyr, så dette er et enormt tap, sier Thomas Hafstad til iTromsø.

Terje Skarsfjord var mannen som var til stede fra begynnelsen og nesten helt til slutten av Hafstads fotballkarriere.

– Han tok meg ut på landslagssamlinger tidligere da han var aldersbestemt trener, så tok han meg opp da han var A-lagstrener i Mjølner. Faktisk var det han som sa jeg skulle gå til TIL i 1994 og var en del av hele den prosessen der, og så kom han etter i 1996 som trener. Jeg spilte under Terje i alle tre periodene han trente TIL, i 1996, 1999–2001 og høstsesongen 2003, forteller Hafstad, som spilte i TIL fra 1994–2008.

Nå blir det tur hjem til Narvik for gravleggingen neste uke.

– Det blir trist. En veldig skarp fyr som ikke lenger er blant oss, sier Hafstad.

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Tromsø IL
 3. Ole Martin Årst

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Rosenborg27127853391443
5Kristiansund27134103539-443
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Lang kø for å ta pariserhjulet

 2. Koronatrøbbel for NRKs team i sjakk-VM

 3. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

 4. Hun sto på store scener i 25 år, så ble hun plutselig borte. Hva skjedde?

 5. Nå kan alt skje i Stavanger!

 6. Se video fra området