Femåringen med Messi-drakt av plastpose sjarmerte verden – så tok saken en trist vending

— Det ble for farlig å bli værende, sier faren.

Murtaza Ahmadi ble verdenskjent da han ble avbildet med en hjemmelaget Messi-drakt laget av en plastpose. Han fikk blant annet møte det afghanske fotballandslaget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Murtaza Ahmadi er en fem år gammel gutt fra Afghanistan. Han kommer fra fattige kår, men er en gutt med store drømmer. Og han vil gjerne bli like god i fotball som Lionel Messi, hans store idol.

Noen Messi-drakt hadde ikke familien råd til. Vesle Murtaza fikk laget en Messi-drakt av noen plastikkposer. De bildene gikk verden rundt, og mange ble grepet av guttens pågangsmot.

Messi fikk høre om guttungen, og han sendte avgårde to signerte trøyer og en ball til Murtaza. Media sendte ut nye bilder av en storfornøyd afghansk gutt. Murtaza fikk også besøke det afghanske landslaget.

— Jeg elsker Messi. Han er kongen, uttalte gutten til BBC, en av mange medier verden over som plukket opp den rørende historien.

Les også

Murtaza (5) laget Messi-drakt av plastpose - nå får han møte idolet sitt

Les også

Gutten som laget drakt av plastpose fikk gave av Messi: - Jeg elsker ham

Trusler og upressing

Gutten med plastpose-drakten ble verdensberømt over natten.

Men nå har altså historien fått en trist vending. Femåringen og hans familie har nemlig flyktet fra Afghanistan til Pakistan. Murtazas pappa forteller at familien bestemte seg for å rømme etter å ha fått trusler om kidnapping, samt at de er blitt forsøkt utpresset for penger.— For noen dager siden mottok jeg en telefon fra en lokal gangster. Han trodde at vi sikkert hadde fått penger fra Messi, og han ba om å få en del av dette, sier Mohammad Arif Ahmadi til BBC.

— Livet ble helt elendig for oss, og det ble for farlig å bli værende. Jeg solgte alt vi hadde og tok med meg familien ut av Afghanistan for å redde livet til sønnen min og resten av familien, forteller han.

Les også

Liverpool til Europaliga-finale etter show på Anfield

Les også

Sevilla-treneren om å møte Liverpool: - Det blir en drømmefinale

Deler på ett rom

Familien flyttet først til Islamabad, men der var det for dyrt for dem å bo. Nå bor de i byen Quetta, men vesle Murtaza og hans syv familiemedlemmer må dele ett rom.

Vesle Murtaza skjønner kanskje ikke alt som foregår. Han er mest opptatt av å spille fotball, og han bærer på en stor drøm: Å få møte helten sin.

— Messi, du vet hvor godt jeg liker deg. Nå håper jeg at du inviterer meg så jeg kan komme og møte deg, har femåringen sagt til BBC.

Barcelona-stjernen Messi er ambassadør for FNs barnefond (UNICEF), og argentineren har selv sagt at han gjerne møter Murtaza. Tidligere i år gikk det afghanske fotballforbundet ut og sa at de ville jobbe for å føre dem sammen, enten i Afghanistan, Spania eller et annet land.

Femåringen fikk tilsendt signerte trøyer av Messi, både den argentinske landslagsdrakten og Barcelona-trøyen.

— Drømmer er en kraft

Murtaza Ahmadi ble altså verdenskjent over natten da han ble avbildet med «drakten», som var en plastpose i de argentinske landslagsfargene. På ryggen var tallet 10 og Messis navn. Så kom det plutselig en pakke fra selveste Messi med signerte trøyer av originalt merke.

– En dame fra UNICEF tok kontakt med oss og sa vi kanskje skulle få en pakke fra Messi, sa faren i slutten av februar.

— Alle barn har drømmer, og drømmer er en kraft som er med på å dytte verden fremover. Historien fra Afghanistan viser at av og til blir også drømmer til virkelighet. Jeg håper Murtaza fortsetter å leve ut drømmene sine, sa generalsekretær Bernt G. Apeland i UNICEF Norge i den anledning.

Selv om situasjonen akkurat nå ser litt dyster ut, lever drømmene videre.

— Murtaza håper fortsatt at han en dag vil få møte helten sin, sier faren.

Publisert: