Liverpool-spiller suspendert etter positiv dopingtest

Mamadou Sakho har blitt tatt for doping.

- TESTET POSITIVT: Liverpool-stopper Mamadou Sakho.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Radiokanalen RMC melder at Sakho har testet positivt for et fettforbrennende stoff. Liverpool har allerede suspendert spilleren og han er derfor uaktuell til lørdagens kamp mot Newcastle.

— Fredag 22. april fikk vi en offisiell beskjed fra UEFA om et mulig brudd på dopingreglene av Sakho. Spilleren vil svare UEFA om temaet. Spilleren er foreløpig ikke suspendert, men klubben og spilleren selv er enig om at han ikke vil være tilgjengelig for kamper mens prosessen foregår, skriver Liverpool i en pressemelding.

– I respekt for situasjonen spilleren har havnet opp i, blir det feil av meg å uttale meg om saken, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp i forkant av lørdagens kamp mot Newcastle.

Klopp henviste til pressemeldingen for ytterligere uttalelser.

EM kan ryke for Sakho

Sakho skal ikke ha visst at produktet var på dopinglisten og brukte det kun for «personlige og terapautiske grunner for å fjerne fettet hans», skriver RMC. Testen ble tatt etter europaligakampen borte mot Manchester United 17. mars.

Sakho har bedt om at B-prøven også skal analyseres. Om Sakho blir utestengt kan han gå glipp av sommerens EM i hans hjemland, Frankrike.

Stoffet skal være det samme som lagkamerat Kolo Toure testet positivt for i 2011. Toure, som da spilte for Manchester City, ble utestengt i seks måneder. Han skyldte den gang på konas slankepiller.

Sakho har spilt 22 seriekamper for rødtrøyene denne sesongen. Han scoret da Liverpool nylig slo Dortmund ut av europaligaen.

26-åringen har spilt 28 A-landskamper for Frankrike.

Det var VG som omtalte saken først i Norge.

Publisert: