Premier League-kampen mellom Tottenham og Fulham er utsatt på grunn av coronasmitte

Kampen mellom Tottenham og Fulham er utsatt etter et smitteutbrudd hos sistnevnte. José Mourinho sender et sarkastisk stikk til Premier League.

BLIR DET KAMP? Flere medier melder at det går mot en sen utsettelse for José Mourinho og Tottenham. De står oppsatt mot Fulham klokken 19.00 norsk tid onsdag.
 • Magnus Gamlem, VG
Publisert: Publisert:

Både spillere og støtteapparat hos Fulham skal være smittet, ifølge The Athletic, som først meldte at kampen kom til å bli utsatt. Det er Fulham som skal ha tatt kontakt med Premier League og bedt om å få utsatt kampen.

– Kamp kl. 19. Vi vet fortsatt ikke om vi spiller. Beste ligaen i verden, skrev portugiseren på Instagram tidligere i dag.

Like etter kl. 16 bekreftet Tottenham på Twitter at kampen er utsatt. Avgjørelsen ble tatt etter et styremøte i Premier League onsdag ettermiddag. Ligaen understreker at de har tillit til egne covid-19-protokoller og at det har troen på at kommende kamper skal kunne spilles som planlagt.

London-derbyet mellom Tottenham og Fulham skulle etter planen spilles kl. 19. Det er foreløpig ikke satt en ny dato for kampen. Fulham-manager Scott Parker måtte følge forrige hjemmekamp fra sofaen etter at det ble oppdaget smitte i hans husstand.

Tidligere denne uken ble kampen mellom Everton og Manchester City også utsatt som følge av coronaviruset. Kyle Walker, Gabriel Jesus og to personer i Citys støtteapparat hadde testet positivt.

Det har vært et stort utbrudd i Premier League, hvor det ble meldt om 18 nye tilfeller tirsdag. Det er en markant økning fra forrige testrunde, som gikk fra 14. til 20. desember. Da var det kun syv positive tester fra totalt 1569 testede personer, mens det i denne testrunden, fra 21. til 27. desember, altså var 18 positive tester fra totalt 1479 testede personer.

Alle som har testet positivt må være i isolasjon i ti dager.

Les også

Mourinho hardt ut mot Dele Alli: – Skaper problemer for sitt eget lag

Mandag ble det også kjent at Arsenal-spiller Gabriel er blant de smittede spillerne, mens Sheffield United tirsdag opplyste at det har vært flere positive coronatester i deres lag. Deres kamp mot Burnley ble likevel spilt som normalt.

Etter tirsdagens kamp mot Wolverhampton erkjente Ole Gunnar Solskjær at det kan bli fotballstopp i Premier League.

– Det er tøffe tider for alle. Jeg skal ikke blande meg inn i den diskusjonen. Hvis det må stenges ned, så må det stenges ned, sa Solskjær til TV 2.

Publisert:
 1. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Chelsea97112332022
2Liverpool96302762121
3Manchester City96212041620
4West Ham United95221610617
5Brighton & Hove Albion943299015
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til.

 2. Kom hjem til endevendt hus i Stavanger

 3. Én måned siden gjenåpningen – slik har det gått

 4. Frisk 33-åring. Bør jeg ta influensavaksinen?

 5. Denne boligen i Sandnes kan vinne en helt spesiell pris

 6. Viking vil vurdere å tilby Berisha ny kontrakt allerede nå