Ødegaard ble byttet ut. Så snudde Real Madrid kampen

Martin Ødegaard startet, men ble byttet ut midtveis.

Martin Ødegaard startet mot Real Betis lørdag kveld.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Saken oppdateres.

REAL BETIS - REAL MADRID 2–3

Martin Ødegaard var langt fra sitt beste og ble byttet ut ved pause da Real Madrid lå under mot Betis. Lagkameratene vendte til 3-2-seier.

– Han er veldig «safe» i valgene sine, gjør mye riktig, men mangler litt på de avgjørende pasningene. Jeg savnet at han så etter flere løsninger fremover, sa TV 2-ekspert Erik Huseklepp etter kampen.

Kollega Brede Hangeland mente nordmannen spilte en «godkjent kamp».

– Det var mye småpent og fin ballbehandling. Han må jobbe mer med det fysiske. Fart, tøffhet og styrke. For det tekniske er bra, lød dommen fra TV 2-eksperten.

Les også

United var på vei mot ny fadese. Så dømte dommeren straffe etter at kampen var blåst av

Snudde kampen

Betis snudde kampen etter et tidlig baklengsmål til 2-1-ledelse etter to situasjoner der Ødegaard var nærmeste spiller for henholdsvis pasningslegger og målscorer.

Nordmannen startet i tierrollen mens Luka Modric satt på benken, men greide ikke å sette preg på kampen offensivt som når han er på sitt beste.

Etter pause gikk det meste galt for Betis. Real Madrid fikk 2-2-målet på et selvmål av Emerson, som senere ble utvist. Sergio Ramos ble matchvinner med en sylfrekk panenkastraffe etter at Marc Bartra snublet og traff ballen med armen i en duell med Borja Mayoral .

Den regjerende seriemesteren dominerte etter utvisningen og hadde store sjanser til å vinne enda klarere. Betis hadde full poengpott og null baklengsmål før lørdagens kamp, men greide ikke å hindre at Real Madrid tok sin første seier.

Ødegaard spilte ingen stor kamp før pause.

God start

Real Madrid fikk en god start i Sevilla og kom til flere store sjanser det første kvarteret. Federico Valverde styrte inn ledermålet i det 14. minutt etter flott forarbeid av Karim Benzema. Franskmannen herjet med Alex Moreno og endte med å slå inn fra dødlinja. Ved nærmeste hjørne av femmeteren fikk Valverde tåa på ballen.

Minuttet etter burde det stått 2-0. Benzemas innlegg ble klarert rett ut til Sergio Ramos, som var alene med nesten hele målet å sikte på. Skuddet gikk svakt til side for mål.

Betis-stjernen Sergio Canales hadde allerede rukket å vise seg fram med et innlegg til Joaquin som tvang keeper Thibaut Courtois til en kjemperedning, og han var sentral da hjemmelaget vendte kampen.

I det 35. minutt slo Joaquin et hjørnespark skrått ut til Canales. Ødegaard nådde ikke ut i press, og han fikk slå et innlegg som midtstopper Aissa Mandi stanget i mål etter å ha knust Raphaël Varane i lufta.

To minutter senere sto det 2-1. Canales leverte en flott crossball til Nabil Fekir, som spilte inn til William Carvalho. Ødegaard var nærmeste motspiller, men han greide verken å blokkere skuddet eller forstyrre Betis-spilleren tilstrekkelig til å hindre at han skjøt i mål ved stolpen.

Les også

Ødegaard får skryt i spansk TV-program etter Real Madrid-comebacket

Ramos avgjorde med en sylfrekk straffe.

Byttet ut

Real Madrid-trener Zinedine Zidane sendte Luka Modric innpå for en småskadd Toni Kroos rett før pause og byttet ut Ødegaard med Isco før 2. omgang startet.

Allerede i det 48. minutt var gjestene fra hovedstaden a jour. Etter et flott angrep regissert av Benzema og Valverde la Dani Carvajal inn fra høyre. Ballen var på vei mot Benzema inne i feltet, og i forsøket på å klarere sendte Emerson den i eget mål.

Emerson ble vertenes ulykkesfugl. Midtveis i 2. omgang ble han sendt av banen med rødt kort etter VAR-dømming. Luka Jovic så ut til å være offside da han ble spilt gjennom, men VAR kom til at han ikke var det. Da ble det i stedet rødt fordi Emerson brukte ulovlige midler mot ham rett utenfor 16-meterstreken.

Ramos sendte frisparket noen centimeter utenfor krysset, men stopperkjempen skulle bli matchvinner likevel.

Publisert:
 1. Martin Ødegaard
 2. Real Madrid CF
 3. Real Betis
 4. La Liga
 5. Spansk fotball

Mest lest akkurat nå

 1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 2. Kreftsyk måtte vente på hjelp i to timer da alarm­systemet ikke fungerte

 3. Jerv-spilleren klikket full­stendig: – Jeg mistet hodet

 4. Her er 17. mai-pro­grammene for 16 lokale kommuner

 5. 15.500 tilskuere fikk fest­kvelden de drømte om: – Noe fra gode, gamle dager

 6. UiS angriper Ola Borten Moe: «Mis­visende». «Villedende». «Umulig å ha tillit»