Eckhoff har tjent over millionen i VM

POKLJUKA (VG) Uansett hvordan det går på dagens fellesstart reiser Tiril Eckhoff (30) hjem med overvekt i bagasjen etter fire gull og et sølv i skiskytter-VM.

VM-DRONNINGEN: Tiril Eckhoff (t.v.) har hatt et fantastisk mesterskap. Her feirer hun stafettgullet sammen med Ida Lien, Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold. Foto: Primoz Lovric/NTB

  • Jostein Magnussen, VG
Publisert: Publisert:

Vel hjemme får hun en hyggelig overraskelse når hun sjekker bankkontoen sin. Nå om dagen ringer man ikke kontofonen, og det er jo litt leit, for bare i rene premiepenger har Eckhoff gått inn 730.000 kroner i dette verdensmesterskapet.

I tillegg kommer bonuser fra personlige sponsorer som gjør at hun trolig runder millionen i inntekter på sitt opphold her i Pokljuka.

Og fortsatt er det en gullsjanse igjen selv om Eckhoff i VM - vel å merke - aldri har vært i nærheten av edelt metall. 5.-plassen i Östersund 2019 er det nærmeste hun har vært på fem mesterskap på «turboøvelsen» som avslutter VM.

30-åringen var så fornøyd med ikke å ødelegge stafetten da de norske kvinnene sikret seg gullet på lørdagens stafett. Det var hennes fjerde gull på slovensk jord.

– Det synes jeg var deilig. Gull i tre mesterskap på rad er spesielt. Denne gang var det ingen selvfølge. I år var det en seier, fastslår Tiril Eckhoff overfor VG når hun snakker om kvinnenes prestasjon. Og den var det ingenting i veien med.

– Nå får du overlast på flyet hjem?

– Jeg får få meg noen sjampisflasker hjem i tillegg og kan sitte i karantene og «sippe» litt, sier Eckhoff og tenker på at det er mer enn medaljer som deles ut når man hevder seg i et mesterskap.

Det hun tenker på er at hun må i karantene helt frem til skiskytterne pakker kofferten igjen og reiser ut til Nove Mesto hvor neste verdenscup-runde arrangeres. De norske skiskytterne må faktisk reise mens de fortsatt sitter i obligatorisk karantene.

Tirill Eckhoff har allerede bidratt til fire av Norges seks VM-gull og burde få sitte på første klasse på charterflyet som tar de norske heltene direkte hjem fra Ljubljana mandag.

En som ikke har lyktes her i Pokljuka er Marte Olsbu Røiseland. Hun var VM-dronningen i fjor, men står uten individuelle medaljer i dette mesterskapet.

– Mange har snakket om stafett-komplekser, men vi gjør ikke så mye rart. Vi tar gullet i tredje VM på rad og det er kjempemoro, sier Marte Olsbu Røiseland som gjør sitt siste forsøk på å få noe individuelt ut av dette mesterskapet.

Publisert:
  1. Skiskytter-VM
  2. Vintersport
  3. Tiril Eckhoff

Mest lest akkurat nå

  1. Kapteinen døde - skip til kai i Randaberg med sju koronasmittede om bord

  2. Økt smitte i regionen: - Begrens antall nærkontakter

  3. Hillevågtunnelen åpnet igjen

  4. Det forlatte alpe­paradiset Ischgl sliter med skammen og ryktet. Én turist­gruppe vil de ikke ha til­bake

  5. Sirdal-rådmann: - Unngå fester på tvers av hyttene

  6. Thaifrykt for koronaskyld