Solskjær gamblet og tapte – Manchester City seriemester

(Manchester United-Leicester 1–2) De som kan juble mest i Manchester i kveld er de lyseblå: Manchester City er seriemester – igjen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Kan hende det var en slags trøst for Liverpool-fansen at United er ute av gullfighten etter en seriekamp hvor Ole Gunnar Solskjær stilte med et B-preget mannskap før torsdagens møte med erkerivalen Liverpool.

Det ga også Leicester muligheten til å nærme seg en Champions League-plass neste sesong, og dermed blir mesterliga-oppdraget langt vanskeligere for Liverpool. Liverpool er ni poeng bak Leicester, men har to kamper til gode, den ene borte mot Manchester United på torsdag.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær byttet 10 (!) spillere fra helgens bortemøte mot Aston Villa. Og det var neppe så mange i rødt, en snau times biltur vestover fra Old Trafford, som kjøpte nordmannens forklaring på laguttaket til kveldens kamp mot Leicester.

– Det var den eneste måten å gjøre det på. Det er det sterkeste laget vi kan stille. Jeg vil vinne alle kamper, var Solskjærs begrunnelse overfor BBC. Etter kampen tok han mer i:

– Dette må ikke skje igjen. Vi kan ikke spille torsdag, søndag, tirsdag og torsdag. Det er umulig og det er årsaken til at vi gjorde så mange endringer. Det er umulig for spillerne å prestere på dette nivået med så mange kamper på kort tid, sa nordmannen til BT Sport.

Etter 65 minutters spill valgte han å slippe til litt «tyngre skyts» i form av Edinson Cavani og Marcus Rashford. Men mindre enn et minutt senere sov Rashford i markeringen på en corner, og Caglar Söyüncü fikk gå opp og headet Leicester i føringen igjen.

Byttet, på Leicesters corner, fikk Lars Bohinen til å reagere på Twitter:

Da hadde en venstreback allerede vist seg frem på Old Tafford. Etter ni minutter og 54 sekunder klinket 19-åringen Luke Thomas til på hel volley og sendte Leicester i føringen med sitt aller første Premier League-mål. Keeper David de Gea rakk ikke å få opp hendene på den suseren.
Svaret kom ganske kjapt og litt ut av intet da en presset Mason Greenwood kom seg løs og plasserte ballen til side for Kasper Schmeichel.

Liverpool-fansen var ikke begeistret over Solskjærs valg om å spare spillere:

Les også

Solskjær-grep kan avgjøre Champions League-kampen: – Unner ikke Liverpool noe ekstra

Men i starten på 2. omgang tok Leicester over og styrte det meste. Da ble Solskjær tvunget til å gjøre endringer.

I 78. minutt kastet han også innpå Bruno Fernandes i jakten på en seier. Men det ble med forsøket etter et massivt United-press på tampen. Manchester United stopper med seier i fire hjemmekamper på rad i Premier League.

Så får det være at champagnen sprettes i den blå delen av Manchester. Den femte tittelen på ni år er i boks. Noen minutter etter at Premier League-tittelen var sikret var banneret med teksten «Champions» allerede hengt opp på Etihad Stadium.

Denne gulltweeten til Manchester City har nok vært klar ganske lenge:

Det kom også en gratulasjon fra Old Trafford.

– Gratulerer til dem. De har hatt en fantastisk sesong. Skal vi utfordre dem må vi forsterke stallen, fastslår Ole Gunnar Solskjær.

PS! Harry Maguire som i kveld sto over sin første seriekamp etter han kom fra Leicester, hadde to krykker til å støtte seg til på tribunen. Kapteinen sliter med en ankelskade.

GIKK PÅ HJEMMESMELL: Ole Gunnar Solskjær gestikulerer på sidelinjen under kveldens Premier League-kamp mot Leicester.
Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20163145162951
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk