Premier League-klubbene hadde møte: Gode nyheter for Liverpool

Det er fortsatt stor usikkerhet om hvordan Premier League-sesongen skal avsluttes. Blir den ikke avsluttet, blir trolig Liverpool kåret til vinner.

Det er på mange måter klart for å feire et ligamesterskap i Liverpool selv om tidene forandret seg brått. Dette bildet er tatt i mars omtrent på den tiden da britene stengte ned landet. Nå er det fortsatt svært usikkert om det blir noe av det ligatrofeet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Mandag holdt lederne i alle Premier League-klubbene et fem timer langt møte for å finne ut hvordan de eventuelt skal kunne avslutte sesongen.

Ni serierunder og 92 kamper gjenstår før vinnere, e-cupdeltagelse og nedrykk er avgjort.

Storbritannia er hardt rammet av koronapandemien, men de nye retningslinjene fra regjeringen og statsminister Boris Johnson åpnet for at fotballen kan begynne å rulle for tomme tribuner i juni.

Men likevel er det stor skepsis også blant dem som gjerne ser at fotballen blir spilt.

Les også

Åpner for Premier League-oppstart i juni

Kansellere

På mandagens møte kom et tema som aldri før hadde vært diskutert opp. De snakket om å kansellere sesongen.

– Det var første gangen vi diskuterte avkorting. Det er fortsatt vårt mål å få avsluttet sesongen, men det er viktig å diskutere alle opsjoner med våre klubber, sa Premier Leagues øverste sjef Richard Masters til BBC mandag ettermiddag.

Premier League er en egen organisasjon som organiserer kun Premier League-klubbene. Den engelske fotballforbundet (FA) har på sin side sagt at det er uaktuelt og nulle ut sesongen, ifølge Sky News.

Ledelsen i FA sa på mandagens møte at det ville være uaktuelt å avgjøre ligaen på annet enn det sportslige grunnlaget og utelukket derfor at sesongen kan kanselleres.

Det hele kan bli avgjort av matematikk dersom det blir umulig å gjennomføre sesongen, ifølge The Independent. Og slike matematiske beregninger av hvordan en sluttabell skal se ut, vil ikke ha noe annet utfall enn at Liverpool blir seriemester.

Les også

Hva skjer med Premier League? Dette må til for at ligaen starter igjen.

Virgil van Dijk jubler for nok et Liverpool-mål. Det er fortsatt usikkert om når Liverpool kan juble for ligatittelen, eller om de i det hele tatt får en tittel å juble for.

Nøytrale baner

Samtidig som kansellering av sesongen ble diskutert, var også gjennomføringen av de ni siste serierundene nok en gang et tema. Det har vært mye snakk om å spille kampene på nøytrale arenaer.

De seks klubbene som står i fare for å rykke ned har motsatt seg dette forslaget. Og det kan se ut som om det blir noe mindre aktuelt med myndighetens åpning for å begynne spill i juni.

– Alle klubbene ønsker selvfølgelig å spille hjemme og bortekamper. Vi skjønner at noen føler sterkt for at det skal spilles slik, sier Masters til BBC.

Liverpool ledet ligaen med 25 poengs forsprang til Manchester City og lå an til å cruise inn til sin første ligatittel på 30 år.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal19162145162950
2Manchester City20143353203345
3Newcastle United20109133112239
4Manchester United2012353225739
5Tottenham Hotspur2111374031936
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk