Solskjær ga «Moi» årets gladmelding

Molde-vingen håper han får spilletid i skjebnekampene mot Ungarn.

For Molde og Norge: Mohamed Elyounoussis prestasjoner i høst ble belønnet med plass i landslagstroppen mot Ungarn. Her er Molde-vingen på vei til Glasgow onsdag morgen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

MOLDE/GLASGOW (Rbnett): Det var Ole Gunnar Solskjær som fortalte Mohamed Elyounoussi at han var tatt ut til Norges to playoff-kamper mot Ungarn.

– Jeg fikk vite det av Ole Gunnar før treninga tirsdag. Han hadde snakket med Høgmo og var den første som gratulerte meg, forteller han til Romsdals Budstikke.

21-åringens målteft gjorde ham til en liten overraskelse i den norske troppen mot Ungarn i de avgjørende kampene om EM-sluttspill 12. og 15. november.

– Moi er med fordi han scorer jevnt og trutt og spiller svært godt for Molde, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Les også

Høgmo om Pedersen: - Han har en attitude og holdning som jeg liker

Han tok som ventet ut både Vegard Forren og Martin Linnes til kampene mot Ungarn.

Elyounoussi scoret sitt tolvte eliteseriemål mot Viking søndag. Han har også scoret mot Pyunik (2), Dinamo Zagreb, Standard Líege, Fenerbahçe og Celtic.

– Jeg har vært bra de siste kampene og er i god form. Jeg har alltid hatt den egenskapen at jeg kan avgjøre fotballkamper. Det har jeg bevist i Molde-drakta og på U21-landslaget. Det gir også selvtillit at jeg har scoret seks mål på åtte kamper i europacup denne sesongen, sier vingen.

Han står med tre A-landskamper det siste året, mot Polen, Emiratene og England. I EM-kvaliken mot Italia satt han på tribunen.

– Jeg håper jeg får være med i kamptroppen og får sjansen til å bidra mot Ungarn. Dette er jo kule kamper som det er spennende å være med på, sier han.

MFK-vingen er ikke redd for at eliteserien, Europa League og landslaget skal gi for stor belastning i slutten av sesongen.

-Jeg synes bare det er gøy å spille fotballkamper, det er det morsomste jeg gjør. Jeg er vant til å spille mange kamper, så det er ikke noe problem. Det handler bare om å være enda mer nøye mer restitusjon, søvn og mat, sier Mohamed Elyounoussi.

Molde møter Celtic i Glasgow torsdag klokka 19. Med seier der er laget sikret avansement fra gruppespillet i Europa League.

Publisert: