Hanne (27) og Benedicte (19) skal få Norge tilbake i verdenstoppen

Maaseidske volleyball-gener og en tidligere tysklandsproff skal bli den nye dynamittduoen i sandvolley.

Publisert: Publisert:

NYE ENERE: Hanne Haugen Aas, til venstre, og Benedicte Maaseide er et nytt, spennende sandvolleypar. Med seg har de fått den brasilianske topptreneren Ricardo «Vento» Brunale, i midten. Foto: Jan-Erik Larsen

  • Jan-erik Larsen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

STAVANGER (Aftenbladet): Samarbeidet er ferskt, men Benedicte Maaseide (19) og Hanne Haugen Aas (27) har allerede rukket å sette seg høye mål for sin satsing i sanden. Om fem år håper de to å representere Norge under OL i Tokyo 2020. — Fem år kan virke som et langt tidsperspektiv, men egentlig har vi dårlig tid, sier de to sandvolleyspillerne til Aftenbladet.

Hanne Haugen Aas kan se tilbake på en lang karriere i innendørs volleyball, med seriegull for både UiS og Koll, samt proffspill i Tyskland og Sveits. Benedicte er vokst opp med sandvolley gjennom sin far, Bjørn Maaseide. Da han var på topp, og brukte vinteren til å forberede sesongen i Brasil, var alltid Benedicte med på lasset. Nå håper 19-åringen å kopiere sin far Bjørn og tante Kathrine Maaseides bravader i sanden.

Les også

Bjørn Maaseide takket nei til ledervervet i Viking

Fått topptrener

Til å hjelpe seg har de fått de meritterte treneren, Ricardo «Vento» Brunale. Han var i sin tid trener for Benedictes tante, Kathrine Maaseide og hennes makker, Susanne Glesnes. Han har hatt trenertilbud fra noen av verdens aller beste sandvolleyspillere, men valgte umeritterte Hanne og Benedicte.

— For meg er dette utrolig spennende, og en stor utfordring. Da jeg startet med Kathrine og Susanne i 2006 var de nummer 47 i verden, mens de endte opp som nummer ni i OL i Beijing i 2008. Og for meg har Benedicte og Hanne et enda større potensial. Riktig nok starter vi nesten på null. Norge ligger langt bak de store volleyballnasjonene akkurat nå, fordi dere har manglet et topp, internasjonalt kvinnepar de siste årene. Derfor kommer denne satsingen til å koste mye blod. Men det er jentene villig til å ofre. Jeg husker godt Benedicte fra hun var liten. En gang jeg var i Norge sto hun ute i pøsende regnvær og trente spenst i sanden. Den besluttsomheten har hun tatt med seg videre. Sammen med Hanne Haugen Aas, som er svært høy (188 cm) og er en god blokk- og angrepsspiller, vil hun og Benedicte utfylle hverandre svært bra, mener «Vento».

Les også

Flyakoset sørget for BKT-tap mot Kristiansund

Vil bli nummer én

Akkurat nå er Haugesund— jenta Janne Kongshavn og Victoria Kjølberg ranket som Norges beste sandvolleypar, mens Hanne og Benedicte er nummer fire. Det betyr at de må slå seg oppover på rankingen for å komme med i de store turneringene. Under Grand Slam i Stavanger fra 9.-14. juni får tre norske kvinnepar delta. Disse blir tatt ut av Norges Volleyballforbund.

— For oss er det en ekstra utfordring at vi befinner oss i Stavanger, utenfor det etablerte landslagsmiljøet. Men vi håper å spille så bra at forbundet ikke kommer utenom oss. Allerede neste år satser vi på å være nummer én i Norge, sier Hanne og Benedicte.

På sponsorjakt

Hanne Haugen Aas har fulltidsjobb i reiselivsbransjen, mens Benedicte jobber deltid i en barnehage. Det er helt nødvendig for å finansiere satsingen.

— Vi er på let etter sponsorer, men det er ikke lett så lenge vi ikke har noen resultater å vise til. Foreløpig har vi fått et forskudd fra min far, Bjørn, men blir vi gode nok, og kommer langt i de store turneringene, kan vi forhåpentlig få pengepremier som dekker reiseutgiftene, sier Benedicte.

De har fått plass i en turnering i Østerrike i slutten av april. Wild Card i verdensserien (World Tour) er vanskelig å oppnå:

— Vi må være tålmodige, spille i mindre turneringer i Europa og samle poeng. Slik er det når vi starter helt forfra, forklarer trener «Vento».

Fram mot OL i Tokyo i 2020 er de to villig til å ofre mye:

— Vi er avhengig av å spille i verdensserien fra april og helt fram til høsten hvert år. Det betyr mange og lange dager på reisefot. Men kjemien mellom oss er bra, og vi tror på at hardt arbeid vil gi resultater. Etter mange år som innendørs volleyballspiller er dette framtiden for meg. Jeg er virkelig giret på dette, forsikrer Hanne Haugen Aas, som avslutter sin innendørskarriere med Randaberg i vår. Nå vil framtiden hennes ligge i sanden.

Publisert:

Les også

  1. Bjørn Maaseide blir ny norgessjef i Sats Elixia

Mest lest akkurat nå

  1. Denne kreftforma er spesielt utbreidd blant menn i Rogaland. Dette kan vere forklaringa

  2. Ung kvinne knuste rute i Stavanger sentrum

  3. «Stavangermannen som formet det sosialdemokratiske Norge»

  4. Drømmeinnhopp for Hauge – scoret for Milan: – Jeg er veldig glad

  5. Gratis skolefrokost fører til at færre kjøper halvt horn med piffi

  6. Fjernet ulovlig garasje, men Atle har likevel fått 40.000 kroner i tvangsmulkt

  1. Volleyball