Byåsen-treneren: - Kåre har åpenbart utviklet seg

Da Kåre Ingebrigtsen for ni år siden avla «svenneprøven» som hovedtrener i Ranheim, var det med dagens Byåsen-trener som klassisk indreløper på laget.

Kåre Ingebrigtsen får skryt av sin tidligere elev.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Byåsen — RBK klokken 18.00.

— Også Kåre måtte begynne en plass. Og han har åpenbart utviklet seg siden jeg hadde ham som trener det året i Ranheim. Han har fått strukturert tankene sine, og utviklet både det fotballfaglige og lederegenskapene sine, sier Finn Magnus Johannessen om Ingebrigtsens innsats for Ranheim i 2007

Les også

16. mai-festen nær utsolgt allerede

Utsagnet kan leses som et kløktig plassert stikk i retning RBK-sjefen foran dagens cup-møte på Dalgård. Men Byåsen-treneren hevder det ikke er ment slik.

- Det er bedre å tape 0-5 etter å ha prøvd og blitt straffet, enn å tape 0-2 uten egentlig å ha prøvd, sier Byåsen-trener Finn Magnus Johannessen.

— Neida. Kåre var en kjempebra trener for meg i Ranheim. Og det er veldig inspirerende å se hvordan Rosenborg har blitt under hans ledelse, sier han.

Heller stortap enn «hederlig innsats»

Dersom Johannessen får det som han vil, skal Rosenborg få møte seg selv litt i døra i kveld. Han lover RBK-fotball i 4-3-3 fra sitt eget lag, og har intet mål om et «hederlig» tap.

Les også

Helland-kompisen er RBKs største cupfrykt

Byåsen-spillerne får tøff motstand når de tar imot Rosenborg onsdag.

— Rosenborg leker med alle de andre lagene i eliteserien, og det er selvsagt himmelvid forskjell på kvaliteten her. Så det skal litt til for at vi skal klare å stelle i stand trøbbel for RBK. Da må vi ha marginene på vår side, og elleve mann som spiller sitt livs match. Men det er ikke meningen å ligge bakpå for å minimere tapet. Det er bedre å tape 0-5 etter å ha prøvd og blitt straffet, enn å tape 0-2 uten egentlig å ha prøvd, sier han.

Sendte Hoftun i pølsebua

Som Byåsen-spiller var Johannessen med på å møte RBK i cupen to ganger. I 2005 fikk de stryk med 1-8. Tre år tidligere gikk det mye bedre.

— RBK vant bare 2-0 på Lerkendal. Da var vi veldig gode. Jeg husker at jeg dro en skikkelig pølsebu-finte på Erik Hoftun som sendte ham rett i bakken, sier han.

På dagens Byåsen-lag er det spesielt en spiller som har gode minner fra tidligere møter med Rosenborg. Asgeir Snekvik har vært med på å slå ut RBK av cupen to ganger, både med Ranheim og Kristiansund.

Les også

Denne trioen har stått bak 11 av 13 mål: - Slik skal vi bli enda bedre

Bedre enn Helland

For KIL/Hemne og Byåsen har han tvunget Rosenborg til ekstraomganger. Treneren er ikke redd for å legge press på sin sentrale midtbanemann før matchen.

— Frisparkfoten til Asgeir er bedre enn Pål André Helland sin. Nå får jeg sikkert pepper av Pål André, men det får bare være. Asgeir hadde spilt i eliteserien dersom han ikke hadde vært så lat, sier Johannessen og gliser.

Publisert: